DAGENS ORD: ”Intet råddent ord må udgå af jeres mund, kun et godt ord til nødvendig opbyggelse, så det kan blive til velsignelse for dem, der hører det.” Efeserne 4:29

Kan man stole på teksten i Bibelen?

Jeg er begyndt at studere lidt i Bibelen, og undrer mig over de nøjagtige replikker fra både Det Gamle Tetamente og Det Nye Testamente. F.eks. når den og den profet har sagt det og det. Det må have været svært at huske alle de tekster, når man tager i betragtning at der ikke var mange der kunne skrive i bibelsk tid. Jeg hælder mere til at man skal forstå Bibelen mest historisk, og så ikike se så meget på hvem der har sagt hvad. Bibelen er skrevet under inspiration af Gud, er der mange der siger. Men mon ikke der er meget ønsketænkning fra skribenterne med her.

Ove Kristiansen.

Tak for dit spørgsmål - og god fornøjelse med dine videre studier af Bibelen. Det er en fantastisk oplevelse. Når man først begynder at opdage sammenhænge og tråde mellem de forskellige bøger og skrifter, sættes mange ting i perspektiv. Jeg kunne godt anbefale dig at læse nogle gode kommentar-bøger ved siden af - Der er mange gode forskere som har gået vejen før os, og man kan få meget ud af at kigge dem over skulderen =)

Og så et forsøg på at besvare dit spørgsmål... De meget nøjagtige replikker skal nok tages med et vist forbehold, medmindre det er personen selv som skriver. Gengivelser af Guds tale eller profeters er jo genfortalt og dermed sikkert ikke helt korrekte. Men når det er sagt, skal man også være klar over at skriften og indholdet i de her bøger var Helligt - ikke mindst for dem som gengav det. De havde derfor ikke til hensigt at rette eller redigere, men i stedet at gengive historien så korrekt som muligt...

De fire evangelier i starten af Nye Testamente er et godt eksempel på hvordan fire forskellige mennesker, kan fortælle den samme historie, på fire forskellige måder, og alligevel være tro mod indholdet og målet (Forskellen bunder primært i at de fire skriver til hver deres målgruppe - Eks. Skriver Matthæus til jøderne og refererer derfor ofte til GT).

Til slut skal jeg indrømme at mit personlige bibelsyn ikke er sådan at jeg mener hver enkelt bogstav er sat korrekt, men at fordi Gud har inspireret, så har bogen som helhed autoritet. Du vil kunne møde mange andre som ser anderledes på dette.

Men god fornøjelse med din fortsatte læsning.

Tomas Lindholm

Tomas Lindholm, Er ikke længere aktiv