DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Ni ud af ti kristne irakere opnår asyl i Danmark.

15 jun. 2011

Langt de fleste kristne asylsøgere fra Irak får ophold i Danmark, viser ny opgørelse, ifølge Kristeligt Dagblad. Men en lille gruppe sendes hjem, selvom FN mener, at de har brug for beskyttelse. Det er trist, at de ikke alle sammen får asyl.
Danmark har for alvor åbnet døren for forfulgte kristne fra Irak. De seneste tre år har langt de fleste kristne asylsøgere fra Irak fået opholdstilladelse ifølge en ny opgørelse fra Flygtningenævnet. Mellem 2007 og 2010 har nævnet behandlet 96 sager, hvor irakiske kristne søgte asyl i Danmark. 86 kristne irakere fik asyl med den begrundelse, at de er forfulgte i deres hjemland. To fik ophold på andet grundlag, mens otte fik afslag. Det er godt, at så mange har fået opholdstilladelse, men trist at nogle sendes tilbage.

Jeg glæder mig meget over, at så mange kristne irakere har fået asyl, men er bekymret over, at der overhovedet sendes kristne irakere tilbage til Irak, hvor kristne bliver forfulgt og hvor der jævnligt sker drab på kristne. Dansk Flygtningehjælp mener også, det er et fremskridt, at så mange kristne irakere får asyl.

Nogle af de irakere, der er blevet sendt hjem, kommer fra de centrale provinser, og de udsættes for stor risiko. Det er dybt bekymrende.

Adnan Dahan, der er kristen flygtning fra Irak og formand for den folkekirkelige organisation Tværkulturelt Center, er – ifølge Kristeligt dagblad - ikke beroliget af den nye opgørelse. ”Vi hører stadig om kristne, der bliver dræbt hver eneste dag. Alle kristne fra Irak bør have ret til asyl, ” mener Adnan Dahan og det kan jeg kun være enig med ham.

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst.