DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Tænker på og beder for det norske folk.

24 jul. 2011

Fredag den 22. juli om eftermiddagen blev verden vidne til vanvid. En bombe i Oslo ødelagde regeringsbygningen og andre nærliggende bygninger, 7 mennesker blev dræft og mange sårede. Billederne derfra var forfærdelige.

Mange tænkte straks på muslimer og Al Qaida. Man dømte uden at vide.

Senere samme dag nås vi af budskabet om, at en nordmand dukkede op på Uttøya, en lille ø nord for Oslo, hvor Arbeiderpartiets Ungdom holdt sommerstævne for at drøfte politik, demokrati, kampen for en bedre verden. Manden var klædt i politiuniform. På øen gav han sig til at skyde løs. Mindst 85 blev dræbt og en del sårede.

Det er sygt, ganske enkelt sygt. Og samtidig uforståeligt, at et menneske kan gøre det.

Det norske folk er forståeligt nok lammede, men heldigvis ikke handlingslammede.

Vi andre står på sidelinien, men vi behøver ikke at være passive. Vi kan alle sende vore tanker til det norske folk - og vi kan bede. Bede for landet. Bede for folket. Bede for de pårørende, der har mistet. Bede for en ny fremtid for Norge, en fremtid hvor vækkelsen bryder ud i det norske folk.

Lørdag aften tog min kone og jeg opstilling sammen med mange andre til en mindehøjtidelighed ved den norske ambassade i Amailiegade i København. Her blev sagt nogle få ord og så sang de mange mennesker Nordahl Griegs fantastiske sang "Kriengsatt af fiender". Meget passende til lejligheden og der blev tændt lys og lagt blomster uden for ambassaden. Min kone og jeg lagde hver sin røde rose, tændte et lys og bad en bøn. Jeg bemærkede en stor krans med et hvidt bånd, hvorpå der stod Guds fred. Og det er netop det, vi må bede om: Guds fred over Norge og det norske folk.

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst