DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Den kristne kulturarv er måske på vej væk fra DR’s forpligtelser

1 sep. 2012

De Radikale er tilsyneladende gået på jagt efter de kristne værdier, der skal bortelimineres. Vi har set det med indførelsen af vielse af homoseksuelle. Det var de nu ikke alene om, men de har været bannerførere for det. Så handlede det om kønsneutrale personnumre og pas. Så ville ungdomsafdelingen give mulighed for flerkoneri og nu vil Radikale gøre op med DR’s forpligtelse til at formidle kristen kulturarv.

Ifølge Zenia Stampe skal formuleringen om dette stryges, når regeringen i løbet af efteråret forventes at formulere en ny public service-kontrakt for DR..
Hvad bliver mon det næste? Og skal vi bare se stiltiende til? Nej naturligvis skal vi ikke det! Kristenfolket må rejse sig og gå til modangreb på disse kristendomsfjendske tiltag. Vi lever i et land, hvor kristendommen har været fundamentet for vores samfund, og det skal kristendommen fortsat være.

Derfor må kristenfolket engagere sig i samfundsdebatten og i de politiske partier og der være en modvægt til det, vi er vidne til lige nu.

Og så må vi – som jeg har sagt og skrevet det så mange gange før – bede om en åndelig og folkelig vækkelse i vort land og være villige til at være en del af vækkelsen – ja, måske endda gå foran. Det er på høje tid.

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst