DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Hvorfor skulle kristent TV vælges fra?

18 sep. 2009

Den 1. november får Danmark 15 nye landsdækkende, reklamefri TV-stationer, men ingen af dem handler om kristendom og kirke. Det kan godt undre, fordi det politiske udspil var, at idébaseret TV skulle have en særlig plads på den landsdækkende del af det nye digitale sendenet. Der var en del kristne TV-stationer, der søgte om sendetilladelse til landsdækkende TV, men de fik alle nej.

Det ligner ideologisk forskelsbehandling og jeg vil betegne radionævnets bortcensuering af TV med kristent indhold for manglende forståelse for alsidighed. Hvis man bevidst har censureret kristent TV væk, er der god grund til se nærmere på radionævnet.

Der bliver dog sendt kristent TV fra alle regioner og dermed kan alle i Danmark se kristent TV fra 1. november. DK-net, Glory TV, TV7 og UCB TV sender fra 1. november i alle regioner. Det betyder, at der bliver en hel del kristent TV i Danmark fremover.

Per Nielsen fra UCB TV fortæller, at de har fået tilladelse til at sende 7 timer om ugen fra de 7 regioner og 2 timer om ugen i København. De vil primært sende børneprogrammer og går i samarbejde med Evangelisk Børnemission om at lave Danmarks største søndagsskole. De vil også sende musikprogrammer med Gaither og andre kristne kunstnere fra den store verden. Desuden vil de lave nogle aktualitetsprogrammer som f. eks. Israel Up-date, hvor de vil fortælle mere nuanceret om, hvad der sker i Israel og Mellemøsten.

Der er god grund til at glæde sig over, at vi får mere kristent TV i Danmark fra 1. november, men radionævnet bør stadig kigges efter i sømmene omkring det, at alle kristne TV-stationer, der søgte om at sende landsdækkende, fik afslag.

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst