DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Der må skabes fred og forsoning mellem Israel og deres naboer.

1 jun. 2010

Verdensopinionen vender sig i disse dage mod Israel, fordi man har bordet nogle skibe på vej til Gaza med nødforsyninger. Tyrkiet, der er afsenderen af skibene hævder hårdnakket, at der er tale om nødforsyninger. Israel er overbevist om, at der er tale om mere.

Mennesker har mistet livet ved Israels aktion - og det er vigtigt at få sandheden frem i denne historie fra det virkelige liv.

Hvis der er tale om ren nødforsyning, er det forkasteligt, at Israel har bordet skibene, men hvis der er tale om, at de også medbringer våben og terrorister, som Israel hævder, kan man have forståelse for, at man stopper skibene. Derfor er det meget vigtigt, at verden får en forklaring.

Den internationale skibsflåde på vej til Gaza har oplyst, at de fragter 10.000 ton med humanitær hjælp og forsyninger. Det vil naturligvis være en tiltrængt hjælp til det betrængte Gaza, men man skal være opmærksom på, at det er mindre end der hver uge bliver overført gennem israelske grænsestationer til Gaza. I ugen 16.-22. maj blev der overført 13.517 ton varer.

Jeg har forståelse for, at israelerne undrer sig over, at der var 700 mand om bord på nødhjælpsskibene og hæfter mig ved, at Israel har tilbudt at overføre aktivisternes humanitære hjælp efter at lasten er blevet kontrolleret. Det har aktivisterne sagt nej til og Israel har derfor god grund til at frygte, at aktivisternes hovedmotiv er et andet end at overføre nødhjælp.

Verdensopinioen er hurtig til at fordømme Israel. Men hvor var verdensopinioen, da hamas dagligt sendte raketter indover Israel fra Gaza?

Den samme verdensopinion har også fordømt beskyttelsesmuren - og vi vil da alle helst være fri for den. Men den har reddet menneskeliv. Vi hører næsten ikke længere om selvmordsbombere i det område. Det er murens fortjeneste.

Hvis den Israelske efterretningstjeneste har ret i deres formodninger, at der skulle være teorister eller våben skjult i skibene, bør det ikke undre at de ville undersøge hvad og hvem der blev sejlet til Gasastriben. At aktionen udviklede sig er dybt beklagelig, men hvis teorister og eller våben blev landsat, kunne det betyde fortsat død og ødelæggelse i Israel.

Jeg vil gerne opfordre til, at man beder om, at der må falde ro omkring situationen for at undgå en egentlig optrapning. Hele regionen har brug for fred og forsoning. Så i stedet for at fordømme Israel bør verdensopinionen gå ind med kraftige opfordringer til begge parter i konflikten om at forsone sig og skabe fredelige forhold i hele regionen.

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst