Tilbage til julesiden
 

December måned er en rigtig hygge måned, hvor vi samles med venner og familie.
Og der bliver serveret alskens gode sager.

Det kunne måske være en ide at servere disse englebrød til kaffen.

 Der skal bruges :

100gr smør el. margarine
2 ½ dl. Mælk
25 gær
50g sukker
1 tsk salt
250g Durum mel (pizza mel)
225g alm. mel
1 æg sammen pisket
½ dl rosiner (evt)
pensling 1 æg.

 

Fremgangsmåde :

Fedtstoffet smeltes i en gryde, mælken tilsættes , gæren kommes i når væsken er finger varm
Derefter puttes de øvrige ingredienser i og dejen æltes til den er blank og smidig. Skal hæve ca. ½ time.

Ælt dejen igen og del den i mindre portioner. Hver portion deles i små stykker som rulles tyndt ud og formes til kringler, snoede s, kranse eller hvad fantasien inspirerer til. Efter hæver i 20 min på bagepladen.

Pensel med sammenpisket æg og bag dem ved 225 10 - 20 min efter størrelse.
God fornøjelse.

 
I farmors gamle kogebog fandt vi opskriften på disse æbleskiver
 

Der skal bruges :

150 gr. smør
4 dl mælk
375 gr. mel
50 gr. sukker
1 skefuld citronsaft
( I orginalopskriften står der citronskal, men da citroner i dag sprøjtes, bør det undlades.)
4 æg
25 gr. gær

Eventuelt æbler skåret i skiver.

Fremgangsmåde :

mælken opvarmes og smørret smeltes heri når væsken er finger lun opløses gæren heri.
Derefter tilsættes mel, sukker og citronsaften og til sidst æggene.

Lad dejen stå og hæve lidt. Herefter bages de i æbleskivepanden med lidt fedtstof. Vend dem med en strikkepind eller lignende 

I gamle dage kom man en æbleskive inden i dejen. Denne opskrift egner sig godt til dette.