DAGENS ORD: ”Og nu, Israel, hvad andet kræver Herren din Gud af dig, end at du skal frygte Herren din Gud, vandre ad alle hans veje og elske ham og tjene Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl,” 5. Mosebog 10:12

Fødselsattest

Hejsa...jeg har en ven som er født (1987) og opvokset her i Danmark, men begge hans forældre er fra Tyrkiet...han har ikke noget pas og ønsker at få et...han har ingen attester...hvad skal han gøre...? Med venlig hilsen Sheila Pedersen

Sheila Pedersen

Hej.
Din ven skal henvende sig til kirkekontoret i det sogn, han bor i. Hvis I ikke ved, hvor det er, kan I gå ind på Kirkeministeriets hjemmeside: WWW.KM.DK

I midten under rubrikken: Borgerportalen er der et felt, hvor der står: Find dit sogn.
Her skal I klikke på "Avanceret søgning".
Så kommer I til en ny side, hvor der midt på siden står: "Find sogn ved hjælp af bopælens adresse".
Der skal I udfylde felterne med vejnavn, husnummer, postnummer og by - og så klikke på søg. Så kommer I til en ny side, hvor sognets navn bliver vist under den adresse, som I har indtastet. Det står med grønt. Når I klikker på sognets navn, kommer I til sognets hjemmeside, - og under "Kontakt" skal I klikke på "Præst/Kirkekontor" - og ved at rulle ned over oplysningerne, kan I finde oplysninger om Kirkekontor og kordegn.

Og der skal I så henvende Jer. Der er både telefonnummer og mail-adresse opført.

Det kan godt være, at I undrer Jer over, at det er Kirkekontoret, I skal henvende Jer til, - men her i Danmark er det Kirkekontoret, der udsteder den slags attester på samfundets vegne.

Når I skal have Passet udstedt, skal I henvende Jer til Rådhuset.

Held og lykke med at komme videre.

Ivan L. Jakobsen

Ivan L. Jakobsen