DAGENS ORD: ”Jeg satte alt mit håb til Herren, og han bøjede sig ned til mig og hørte mit råb om hjælp; v3 han trak mig op af undergangens grav, op af slam og dynd; han satte min fod på klippen, så jeg stod fast.” Salme 40:2
 
Alex Wallin

Tanker i tiden

Alex Wallin, Redaktør og webmaster
Netkirken

Mail: webmaster@netkirken.dk

 

Synd og retfærdighed

En kunstner har lavet et krucifiks hvor Jesus er ved at rive sig løs fra korset. Han kalder værket "Den skyldfri Jesus". Dagen hvor Jesus nægtede at bære skylden for vores synder.
Han skriver følgende:
Jesus er, i den vestlige, kristne verden, det største symbol på begrebet "skyld"
Den skyld, som vi alle, mere eller mindre, føler overfor ting vi har gjort eller undladt at gøre. Overfor vore børn, vore forældre, vore venner og ikke mindst overfor os selv. En påtaget skyld, der ofte ikke har en reel baggrund og som forkrøbler vores liv

Mit svar til kunstneren lyder således:
Konsekvensen af skyld slæber vi selv rundt med, på grund af utilsigtede handlinger, der rækker længere end os selv, måske på grund af egoisme, magt eller kortsynethed.
Idéen med at hænge på et træ, er nemlig at fjerne skam og skyld. Det betyder med andre ord, at vi er fritaget for skyld og er frie - virkelige frie. Vi kan være det vi er bedst til, nemlig at være os selv.

Det er bare sådan, at vi ikke behøver at slæbe rundt på skyld, netop fordi, at Jesus blev hængende på korset.

Se flere artikler i Arkivet


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk