DAGENS ORD: ”Retfærdiges frelse kommer fra Herren, han er deres værn, når nøden kommer.” Salme 37:39

Aporkyfer

Hej
Hvor kan det lade sig gøre at læse apokryfer, specielt med henblik på en fortælling om Lucifers kamp mod Gud. Det skal lige siges at det er noget jeg har hørt om, så jeg syntes det lød interesant om det eksisterer og hvordan de lyder!!!

På forhånd mange tak

Jeannette

Preben Muller Nielsen, præst, Fælleskirken, Ølstykke

Det Danske Bibelselskab har lige optrykt en bibel med apokryferne, der kan du bestille en bibel. Du kan også låne dem på Biblioteket. Man kan også købe apokryferne i et bind for sig.

Apokryferne er skrevet i perioden mellem Det Gamle og Det Nye Testamente. En periode på ca. 400 år. Apokryferne har aldrig været i den hebræiske bibel, hvorfra vi har oversat det gamle tesatamente til dansk. De blev tilføjet i en græsk oversættelse af det gamle testamente. Apokryferne blev aldrig anerkendt af jøderne. De blev heller aldrig citeret af Jesus eller af andre i Det Nye Testamente. De blev aldrig anerkendt af de første kristne, som skrifter der var inspireret af Helligånden. Det gamle testamentes apokryfer består af 14 bøger.

Om Lucifers kamp mod Gud findes i apokryferne ved jeg ikke. Der er en tolkning af denne kamp i vores autoriserede Danske bibel i Esajas 14:12 hvor der står: Tænk, at du faldt fra himlen, du strålende morgenstjerne. Flere engelske oversættelser oversætter ordet strålende med Lucifer. På engelsk lyder verset: How art thou fallen from heaven , O Lucifer, son of the morning. King James oversættelse. Lucifer var det navn Satan havde før han blev kastet ned fra himlen. Det var det navn han fik af de første kristne fordi de tolkede Jesu ord fra Lukas 10:18 :”Jeg så Satan falde ned fra himlen som et lyn” som en henvisnimg til Esajas 14:12

Lucifer er et Latinsk ord der betyder lysbringer, eller en der bringer lys.

Der findes også apokryfer i forbindelse med Det Nye Testamente. Det var skrifter der opstod i det 2. århundrede. Mange af dem handler om ting som Jesus og apostlene gjorde, som ikke er omtalt i den autoriserede oversættelse. De første kristne kirkeledere betragtede disse skrifter som vranglære. Der florerede på dette tidspunkt omkring 50 af disse uægte eller falske evangelier foruden mange uægte Apostlenes Gerninger og breve.

Preben Müller-Nilsen

Preben Müller Nielsen