DAGENS ORD: ”Dette siger Herren, som løskøber dig, Israels Hellige: Jeg er Herren din Gud, som lærer dig, hvad der gavner, som fører dig ad vejen, du skal vandre.” Esajas 48:17

Udfrielse

Hej Netkirke
Kan I fortælle om biblen siger noget om udfrielse? Er det legalt?

Kære spørger
Du spørger om bibelen siger noget om udfrielse og om dette er "legalt".
Det ville være godt at vide, om du med ordet udfrielse mener udfrielse af onde åndsmagter eller du tænker generelt på at være udfriet som jo også godt kunne betyde at være friet ud af trængsel (som Israel blev udfriet fra Ægypterne i sin tid) eller udfriet fra synd og bundethed af synden. Det kan også betyde at være frelst fra "kødets magt" og derfor er blevet et "helt nyt menneske" (Paulus takler om det sidste forhold i 2.kor. 5.17 hvor han siger: "Hvis nogen er i Kristus er han en ny skabning, det gamle er forbi og noget nyt er blevet til!"

Tænker du på udfrielse fra onde åndsmagter som jeg tror tænker på med dit spørgsmål så findes der en del beretninger i det nye testamente for eks. i Markus 1.21-28 / 1.34 / 3.11-12 / 3.20-30 / 5.1-17.
Disse henvisninger som jeg har taget fra Markus (står også andre steder) fortæller os helt tydeligt, at urene eller onde åndsmagter (dæmoner) var noget Jesus betragtede som noget helt almindeligt forekommende. Noget Han klart forholdte sig til. Han talte til dem og bød dem forlade de mennesker der var besatte af dem, men læs selv beretningerne og tag disse ting meget alvorligt.

I vor tid er der mange der anser dette emne som useriøst, i strid med eksakt videnskab og derfor ikke noget man skal regne med. Dette tror jeg er forkert, jeg må her gøre opmærksom på, at livet består af meget der ikke umiddelbart kan forstås af alle, men derfor bør vi ikke kassere disse ting.
På den anden side ser vi i visse dele af kirkelivet en tendens til at rubricere alle former for sygdom som værende dæmonbesættelse. Dette er ikke bibelsk og er et vildspor der fører til mange ulykkelige situationer i menneskers liv.
Jeg vil ikke her gå i dybden med disse ting, der er mange facetter i emnet som kræver samtale og studier af ordet.

Når Jesus tager udfrielse alvorligt og byder de onde ånder forlade de plagede så er dette for mig noget vigtigt og virkeligt og derfor yderst "legalt".

Allerhelst ville jeg anbefale dig at tale med en god, sund præst om dette. Hvis du ville fortælle mig hvor du bor og din eventuelle kirkelige baggrund vil jeg gerne hjælpe dig til en sådan samtale.

Jeg håber dette kan være dig til hjælp, ellers må du lade mig vide om jeg evt. har misforstået dit spørgsmål.

Kærlig hilsen
Ole Bækgaard