DAGENS ORD: ”I øvrigt, brødre, alt, hvad der er sandt, hvad der er ædelt, hvad der er ret, hvad der er rent, hvad der er værd at elske, hvad der er værd at tale godt om, kort sagt: det gode og det rosværdige, det skal I lægge jer på sinde.” Filipperne 4:8

vedr dåbsattest

Skal man bruge sin dåbsattest, når man skal giftes ? Kan der være andre papirer, der skal bruges ved bryllup i andet EU land ?
Kan man bestille en ny, selvom man ikke har dåbsdagen og navn på kirken, som man er døbt i ?

Kære Spørger.
Jeg mener, at man skal bruge sin fødsels- og dåbsattest ved bryllup. Med hensyn til at få en ny, - så bedes du rette henvendelse til dit lokale kirkekontor. Hvis du bor allerede bor i udlandet, bedes du rette henvendelse til kirkekontoret, hvor du sidst boede her i Danmark. Du bedes nævne, at du skal bruge attesten i udlandet, - så attesten kan blive "legaliseret" (godkendt) til brug udenfor Danmark.

Med hensyn til at blive viet i et andet EU-land vil jeg råde dig til at spørge på det pågældende lands ambassade, hvis du bor her i landet, - eller de lokale vielsesmyndigheder i det pågældende land (hvis du bor der).

Med venlig hjilsen
Ivan L. Jakobsen