DAGENS ORD: ”Jeg satte alt mit håb til Herren, og han bøjede sig ned til mig og hørte mit råb om hjælp; v3 han trak mig op af undergangens grav, op af slam og dynd; han satte min fod på klippen, så jeg stod fast.” Salme 40:2

kirketårne

hvorfor vender alle kirketårne i danmark mod vest?

pia almstrup

Hej Pia.
Det er rigtigt, at de fleste danske kirketårne ligger mod vest. Mange kirketårne er senere tilbygninger, og de blev bygget modsat "koret" med alteret.
Her i adventstiden mindes vi om, at vi er på vej mod Julen, - men også om, at vi er på vej mod Jesu genkomst. I kirken sidder vi og ser mod øst, - fordi vi venter, at Jesus skal komme igen "som solopgangen fra det høje", - og solen står jo op i øst.
Glædelig Advents- og Juletid.

Ivan L. Jakobsen
Sognepræst