DAGENS ORD: ”rodfæstede i ham, opbyggede i ham, grundfæstede i troen, som I har lært det, overstrømmende i jeres tak.” Kolossenserne 2:7

dødningehoved under Jesus

Hej
Måske jeg kan få et svar her. Jeg var i en antikforretning og faldt over et smukt kors af Jesus. Men nedenunder fødderne var der et dødningehoved. Hvad betyder der det? Har jeg ikke set før..
mvh Marianne

Marianne Knudsen

Hej Marianne

Tak for dit spørgsmål.

Det er ganske rigtigt, at man kan finde kors, typisk med Jesus hængende på korset, og så med et dødningehoved neden under korset. Man ser det også på gamle kalkmalerier, altertavler etc.

Forklaringen er egentlig ganske simpel.

Det er et symbolsk billede der viser, at ved Jesu død på korset, blev døden trådt under fode. Døden blev besejret en gang for alle.

Inspirationen er bl.a. nok hentet fra Paulus brev til menigheden i Korint. 1. Kor 15,54-57

"Døden er opslugt og besejret. Død, hvor er din sejr? Død, hvor er din brod? Dødens brod er synden, og syndens kraft er loven. Men Gud ske tak, som giver os sejren ved vor Herre Jesus Kristus!"

Jeg mener det hører en bestemt tid til, men har ikke lige kunnet finde hvornår dette var.

Håber det er svar på dit spørgsmål.

Claus Bækgaard

Claus Bækgaard