DAGENS ORD: ”Intet råddent ord må udgå af jeres mund, kun et godt ord til nødvendig opbyggelse, så det kan blive til velsignelse for dem, der hører det.” Efeserne 4:29

Syvendedags baptister

Hej, er der syvendedags baptister i Københavns område, eller i Sjælland? Jeg ville gerne i kontakt med dem. Jeg taler ikke om adventister. Tak for svaret!

Den søgende

Syvendedags baptister

Du spørger om der findes syvendedags baptister i Københavns eller Sjællandsk område og hertil er svaret ret enkelt: det gør der ikke. Så vidt jeg kan se er Finland vist det nærmeste på Danmark hvor der måske stadig er nogle.

Historisk set er det fra England i det 17. århundrede denne bevægelse har sine rødder. Francis Bampfield, oprindelig præst i den engelske statskirke var den person der først nævnes i denne forbindelse med den engelske bevægelse. Der nævnes ved hans navn året 1683. Han var kommet til den antagelse, at det var urigtigt at døbe børn og at helligholde søndagen, hvilket kostede ham 9 fængsels år i Dorchester, ikke usædvanligt dengang når nogen var uenig med statskirken, ikke bare i England, men i hele Europa.

En af baptistkirkens pionerer, universitetsprofessor og præst Balthazar Hübmayer blev således brændt på bålet i Wien 1528, få dage efter at hans hustru var blevet druknet i Donau-floden.
Helt så slemt var det ikke i Danmark, her ’nøjedes’ man med at fængsle forældrene og tvangsdøbe deres børn – og det var i årene lige før Danmarks grundvold blev underskrevet, altså i tiden inden 1849. (Baptistkirken, som er Danmarks første frikirke blev stiftet i 1839, i 2014 er det således 175 år siden). I dag er der religionsfrihed i Danmark, men stadig er der ikke religionslighed - tankevækkende?

I USA skulle der dog stadig findes Syvendedags-baptister og netop fra baptisterne skilte disse sig ud i sin tid. De blev udelukkede af baptistkirken og stiftede Syvendedags adventisterne med særlig vægt lagt på helligholdelse af lørdagen og profetierne om ’de sidste tider’ m.m. Alt sammen ting baptistkirken ikke kunne acceptere.

NB. Er der særlige tanker / spørgsmål du gerne vil dele er du velkommen til at kontakte mig. Jeg ved ikke om jeg kan hjælpe dig, men vil gerne forsøge.

med venlig hilsen
Ole Bækgaard