DAGENS ORD: ”I øvrigt, brødre, alt, hvad der er sandt, hvad der er ædelt, hvad der er ret, hvad der er rent, hvad der er værd at elske, hvad der er værd at tale godt om, kort sagt: det gode og det rosværdige, det skal I lægge jer på sinde.” Filipperne 4:8

Hvilken vej vender afdødes hoved i kirken under begravelsen ?

Bente Olsen

Kære Bente,
Tak for din mail med et kort, men ret vigtigt spørgsmål.
Det er almindelig skik, at når kisten står i kirken, så vender hovedet på afdøde ind mod alteret.
Det er også almindelig skik, hvis det kan lade sig gøre på kirkegården, at når man sænker en kiste i jorden, så sætter man kisten ned, så fødderne vender mod øst - med det store håb, at når vi engang i Guds kærlighed oprejses til liv, så sætter den døde sig op og ser mod øst - mod Guds strålende sol og opstandelse!!
Varme hilsener og al Guds velsignelse,
Signe Voldby, præst

Signe Dorthe Voldby