DAGENS ORD: ”Han vil tørre hver tåre af deres øjne, og døden skal ikke være mere, ej heller sorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være mere. Thi det, der var før, er forsvundet.” Johannes Åbenbaring 21:4

børnattest i sverige

Hej.

Jeg er danske statsborger og bor i sverige, for tre dage siden blev jeg far til en dejlig dreng, min kæreste har opholdstilladelse i sverige.. nu har jeg brug for en fødselattest for min baby, men jeg ved ikke hvordan jeg får fat i den.. er der nogen derude der an hjælpe mig i denne forbindelse.

gul

Hey Ghulam,
Tak for mail her til Netkirken, men hvis I bor i Sverige og har fået barn dér, så er det ikke danske myndigheder, der kan udstede attest til dig og dit barn. Derimod skal du have fat i Skatteverkat i Sverige, der står for registrering af fødsler og navne i Sverige.
Hvis dit barn er født i Danmark, så skal I have fat i det lokale kirkekontor, der står for personregistrering i Danmark. De kan hjælpe og vejlede jer med det hele - også fortælle hvad I skal gøre med faderskabssag, hvis I ikke er gift.
Til lykke med sønnen og held og lykke med det hele.
God bless...
Signe Voldby, præst