DAGENS ORD: ”Og nu, Israel, hvad andet kræver Herren din Gud af dig, end at du skal frygte Herren din Gud, vandre ad alle hans veje og elske ham og tjene Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl,” 5. Mosebog 10:12

Bryllup i Danmark

Hej.
Mit navn er Emma og jeg er dansk statsborger og medlem af folkekirken.
Jeg bor i England og skal giftes med min forlovede, der er engelsk statsborger. Vi vil gerne giftes i Danmark i en kirke, men er i tvivl om hvordan det fungerer, naar han ikke er dansk statsborger, og jeg ikke er bosiddende i Danmark.
Jeg haaber i kan hjaelpe mig.
Emma

Emma Christensen

Kære Emma,
Til lykke med, at I skal giftes - og I er hjertelig velkomne til at blive gift i Danmark.
Det er sådan, at alle, der skal giftes i Danmark, hvadenten det er på Rådhuset eller i en kirke, da skal man først have en prøvelsesattest fra kommunen. De prøver, ved at tjekke jeres personlige papirer, om der er noget til hinder for, at I kan blive gift. Fx at evt. skilsmisse er fint afsluttet, om I er gift med andre osv.
Denne prøvelsesattest kan rekvireres på borger.dk - og der vil være en arbejdsgang, du skal følge.
Hvad angår det kirkelige, skal du arrangere dag og tid og sted med præsten og evt. kordegnen i den kirke, I gerne vil vies.
Der bliver naturligvis lavet en vielsesattest til jer, hvor din engelske mand får det, der hedder et "administrativt CPRnr" , så han kan blive indskrevet i kirkebogen, men alt det tager kirkekontoret sig af!
Så find en kirke, tal med en præst og hav et rigtig dejligt og velsignet bryllup i Danmark!!
Venligst, God bless...
Signe Voldby, præst