DAGENS ORD: ”Han vil tørre hver tåre af deres øjne, og døden skal ikke være mere, ej heller sorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være mere. Thi det, der var før, er forsvundet.” Johannes Åbenbaring 21:4

Navneattest-dåbsattest

Hejsa. Jeg har en ven som har boet på Færøerne og døbt og konfirmeret der. Han har boet i Danmark i mange år. Hans attester er desværre forsvundet under flytning mv. Nu har han brug for dåbsattest og navneattest i forbindelse med oprettelse af pas. Hvad gør han mvh

K. Andersen

Kære ven til ven fra Færøerne,
Tak for dit spørgsmål - i virkeligheden er dt ret simpelt, for man kan få udstedt attester det sted, hvor handlingen - fx fødsel og dåb - er foregået. For din vens vedkommende skal han altså blot henvende sig til det sted/den kirke på Færørene, hvor han blev født/døbt.
Hvis det er lidt vanskeligt at finde ud af, så er der mulighed for at ringe til den færøske præst "for herboende færinger", som der står så smukt:
Borgny Brunings-Hansen,
Vardegade 14, 1.th,
2100 Kbh Ø, tlf 51 35 51 90
Held og lykke med det hele, Guds fred i det lyse forår...
Venligst,
Signe Voldby, præst