DAGENS ORD: ”I øvrigt, brødre, alt, hvad der er sandt, hvad der er ædelt, hvad der er ret, hvad der er rent, hvad der er værd at elske, hvad der er værd at tale godt om, kort sagt: det gode og det rosværdige, det skal I lægge jer på sinde.” Filipperne 4:8

Ny dåbsattest - døbt ved Den danske Kirke i Tyskland

Til rette vedkommende

Jeg er døbt ved Den danske Kirke i Tyskland, men har ikke umiddelbart viden om ved hvilken kirke/sogn. Min dåbsattest er bortkommet og jeg skal bruge en ny, hvor og hvordan bestiller jeg den?

Håber I kan hjælpe og på forhånd mange tak.

Stephan Dose

Kære Stephan,
Nu skal du høre - for ast kunne give dig de korrekte oplysninger, mangler jeg lidt viden om, om du er tusk statsborger eller danske statsborger, og om du selv er født og opvokset i Danmark.
Hvis du fx er født ogvokset op i Danmark og har fået navn her, så kan din sognekirke slå det hele op i kirkebogen under dit CPRnr og hjælpe dig med oplysninger. Hvis du IKKE er født i Danmark, så kan man godt hjælpe dig med opslag i CPRregisteret, men kirken kan kun printe attester ud på fødsel eller dåb, hvis man er født eller døbt i Danmark og dermed civilregistreret i kirkebogen.
Det er også sådan, at dokumentation for dåben naturligvis kun kan gives netop dér, hvor du er døbt.
Så jeg ville først se, hvad der står om dig i de danske kirkebøger, om du evt er indført dér - og ellers ringe til den tyske kirke i Danmark og i Tyskland og få at vide, hvordan man registrerer dåb. Det MÅ stå et sted!
Alt godt og Guds velsignelse,
Signe Voldby, præst