DAGENS ORD: ”For på seks dage skabte Herren himlen og jorden og havet med alt, hvad de rummer, men på den syvende dag hvilede han. Derfor har Herren velsignet sabbatsdagen og helliget den.” 2 Mosebog 20:11

Netkirkens præster

Jeg er dansk statsborgskab . Min far var Hongkong statsborgskab , og min mor er også Hongkong statsborgskab .
Mit spørgesmål er: må jeg tage min fars urne til dk for at bisætte i kirkegård i dk? Jeg vil lave en familiegravsted . Hvor Jeg og min mor en dag er død, så vi vil grave i samme gravsted i dk.

Yu mei lian

Kære Yu Mei Lian,
I er meget velkomne til at tage din fars urne til Danmark og få den sat ned på en dansk kirkegård.
Når man erhverver et gravsted , er der forskellige priser, alt efter om man er medlem af Folkekirken, og dermed har betalt for denne service gennem mange år, eller om man ikke er medlem af Folkekirken - da bliver erhvervelsen af et gravsted (evt med pasning/granlægning osv) en del dyrere.
I vil naturligvis høre til i den sidste gruppe, og derfor kan I blot henvende jer til den kirkegård, som I ønsker som jeres familiegravsted.
Alt godt og Guds velsignelse,
Signe Voldby, præst