DAGENS ORD: ”Som hyrden vogter han sin hjord, han samler dem med sin arm; han løfter lammene op i sin favn, han leder moderfårene.” Esajas 40:11

hej

Hvor mange gange om året mødes i?
Og hvad laver i når i mødes?
Hvilket ritualer har i?
Hvordan bliver man frelst?
Hvad er jeres gudssyn?

Tak for dine spørgsmål.

Netkirken er en internetportal, som vi er flere kirker der er gået sammen om at lave. Både Folke- såvel som frikirker.

Jeg antager, at dine spørgsmål primært vedrører frikirkerne. Men da vi er mange forskellige frikirker der er med, vil du også finde en stor variation blandt dem.

Men for dem alle vil nok gælde, at der vil være gudstjeneste hver søndag. Der vil i langt de fleste af frikirkerne var et ret stort fremøde og det vil være af mennesker i alle aldre, fra forskellige sociale lag og ofte også med forskellige nationaliteter.
Der vil typiske være en del unge – ikke blot blandt deltagerne, men også blandt de medvirkende. Stilen er afslappet og nærværende. Foruden sang, typisk ledt at et band med en eller flere forsangere, vil der være en prædiken, bøn, mulighed for forbøn, evt. forskellige kreative stationer m.m. Alt sammen typisk ledt at en anden person end prædikanten.
Der kan meget vel være et indslag for børn, hvorefter børnene typisk vil gå ud til eget program.

Der vil fra tid til anden være nadver og dåb, som det også kendes fra folkekirken. Forskellen ved dåben vil dog i de fleste tilfælde være, at personerne der bliver døbt, vil være i en alder, hvor de selv har taget stilling til deres tro – og dåben vil foregå ved fuld neddykkelse under vand.

Frelsen, er ikke noget kirken gør. Dette er alene noget Jesus gør. Frelsen sker ved at acceptere og tage imod den gave Gud har givet os ved at han lod sin søn, Jesus Kristus, dø for vores skyld. Det nye testamente skriver: Hvis du med din mund bekender, at Jesus er Herre, og tror, at Gud har oprejst ham fra de døde, skal du frelses. (Romerbrevet 10,9) Det handler med andre ord hverken om, at vi skal gøre noget eller præsterer noget i os selv, men alene at tage imod.

Jeg håber dette har givet dig svar på dine spørgsmål.

Claus Bækgaard

Claus Bækgaard