DAGENS ORD: ”rodfæstede i ham, opbyggede i ham, grundfæstede i troen, som I har lært det, overstrømmende i jeres tak.” Kolossenserne 2:7

Hvorfor er mit kors tungt?

Hej.

Jeg håber at I vil tage mit problem seriøst, for selvom det lyder yderst mærkeligt det jeg nu vil fortælle, så er det altså 100% rigtigt.

Jeg har alle dage være kristen, og også udøvende hvis man kan sige det, jeg går i kirke i hvertfald ti gange om året, jeg beder dagligt, og jeg går med et lille bitte guld kors som maks vejer et gram om halsen, og her er mit problem. Korset er på det seneste begyndt at føles ufattelig tungt for mig, så tungt, at jeg flere gange simpelthen har måtte tage det af i nogen tid, og det føles efterhånden som en kæmpe lettelse hver gang badet kalder, og jeg kan tage det af nogle minutter. Jeg har indtil nu stædigt blevet ved må at gå med korset, men det genere efterhånden så meget, at jeg overvejer at holde op! Hvad skal jeg gøre? Jeg er panisk angst, er jeg ved at blive vanvittig og er det hele noget jeg bilder mig ind, eller er der virkelig nogen som prøver at få mig til at tage korset af, eller i overført betydning føre mig væk fra Jesus? Jeg ved godt det lyder vanvittigt, men som sagt så håber jeg, at I vil tage dette serisøt, og forsøge at fortælle mig, om der kan være en religiøs forklaring på dette.

Den skræmte.

Ja, jeg kan godt forstå, at det er virkelig mærkeligt for dig at opleve. Jeg vil varmt opmuntre dig til at opsøge din præst og få en grundig snak om det - og lade ham eller hende bede for dig og takke for, at du tilhører Jesus. Udfra det kortfattede, du skriver, kan jeg ikke vurdere baggrunden. Hvis jeg var præsten, du kom til, ville jeg først bede om Guds hjælp i vores samtale. Og så ville jeg nok spørge, om du har haft berøring med ting, der er modsat af den kristne tro, noget okkult f.eks. Eller sker der andre dybe ting i dit liv i øjeblikket, f.eks. at du kommer i kontakt med tunge minder?
Jeg vil nu og i de kommende dage bede for dig - og takke, fordi Jesu død på korset og hans opstandelse fra de døde overvinder alt det onde. I Johannesevangeliet kapitel 10, vers 28 står der: "Jeg giver dem evigt liv, og de skal aldrig i evighed gå fortabt, og ingen skal rive dem ud af min hånd". Det gælder også dig.
Med ønsket om Guds fred!
Gunni Bjørsted