DAGENS ORD: ”For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. v9 Det skyldes ikke gerninger, for at ingen skal have noget at være stolt af.” Efeserne 2:8

Pensionist

Har læst lidt om sognebånds-løsning.
Men hvornår er denne regel indført og hvilken betydning har det for os slægtsforskere ?
Er sognebåndsløsning skrevet i kirkebogen?
Venligst
Harry Lund
Kolding

Harry Lund

Kære slægtsforsker.
Sognebåndsløsning blev først indført som en mulighed ved lov af 4. april 1855, og fungerer stadigvæk hvis man ønsker at "knytte sig til" en anden præst, end den, der er præst i ens bopælsogn.
Sognebåndsløsninger er ikke indført i kirkebøgerne, og skulle derfor ikke give problemer for slægtsforskere. Selv om en kirkelig handling har foregået i sognebåndsløserpræstens kirke vil handlingen være registreret i kirkebogen i det sogn, man er fødselsregistreret i.

Ivan L. Jakobsen

Ivan L. Jakobsen