DAGENS ORD: ”Jeg satte alt mit håb til Herren, og han bøjede sig ned til mig og hørte mit råb om hjælp; v3 han trak mig op af undergangens grav, op af slam og dynd; han satte min fod på klippen, så jeg stod fast.” Salme 40:2

kirketårn

hvad er et kampanilletårn?

marith pedersen

Kære Spørger.
Et kampaniletårn er et fritstående klokketårn. Det mest berømte er det skæve tårn i Pisa. Et andet berømt eksempel fra Italien er det tårn, der står på Markuspladsen i Venedig. Et andet findes i Firenze.
Inspireret af disse findes der her i Danmark sådanne kampaniletårne ved især lidt nyere kirker, - f.eks. Jakobskirken i Roskilde eller Rønnevang Kirke i Tåstrup.

Ivan L. Jakobsen

(Hvis du prøver at Google med "Kampanile tårn", finder du dels lidt flere oplysninger, - og dels nogle billeder).

Ivan L. Jakobsen

Ivan L. Jakobsen, Tidligere sognepræst