DAGENS ORD: ”Han vil tørre hver tåre af deres øjne, og døden skal ikke være mere, ej heller sorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være mere. Thi det, der var før, er forsvundet.” Johannes Åbenbaring 21:4

fødselsattest

Vi er nogle der har diskuteret om fødselsattest altid har været der.
vi kan ikke mindes at vi har afleveret sådan en til kirkekontoret, det er tilbage i 1970. Foregår det elektronisk i dag

Kære Dagny,
Tak for dine spørgsmål - sidste spørgsmål først!
Ja, kirkens personregistrering foregår elektronisk nu. Derfor kan man faktisk få en attest udskrevet i en snæver vending, alle steder, på alle kirkekotorer.
Hvad angår det med fødselsattest - altså den attest, der er "bevis" på, at man har et barn, og hvem der er forældre, da er jeg ikke helt sikker på, at man også fik sådan en i 70´erne. Men en fødselsattest var - dengang som idag - kun gyldig i et halvt år - inden da skal barnet nemlig være tildelt et navn ved dåb eller ved navngivning. Og herefter er det navneattesten eller dåbsattesaten, der gælder - i "gamle dage" skrevet i hånden eller på skrivemaskine, i vore dage udskrevet elektronisk.
Håber, at det er nok som svar på dit spørgsmål - ellers skriv igen.
Venligst,
Signe Voldby, præst