DAGENS ORD: ”Intet råddent ord må udgå af jeres mund, kun et godt ord til nødvendig opbyggelse, så det kan blive til velsignelse for dem, der hører det.” Efeserne 4:29

Angst for besættelse

Hej
Jeg har læst jeres indlæg ang. besættelse fordi jeg i den grad er bange for hvad det er der sker omkring mig, helt konkret i mit eget hjem.
1) Der har de sidste 5 år været knirkende lyde dag og nat ude fra mit køkken. De er så høje, at jeg kan vågne af dem, når jeg sover. 2) alle mine elektriske ting, radio, tv, lampe og tv tuner og computer kan finde på at tænde og slukke på tilfældige tidspunkter hele døgnet rundt. F.eks. kan min lampe med lysdæmper pludselig skrue op for lyset og gå ned i styrke igen bagefter. Jeg har prøvet, at bortforklare de ting med at det er tekniske fejl etc. men da jeg forleden så og hørte min radio skifte programmer og kanaler, ligefra FM radio til AM radio, til nul lyd, til tv udgangen og cd´en ud i en lang køre, blev jeg virkelig angst.Jeg har boet i denne lejlighed i 6 år og det bliver altså mere og mere angstfyldt at være her. Hvis det var muligt for mig, var jeg selvfølgelig flyttet forlængst, men angsten for at det så at sige vil flytte med, hvad end det så er, er jeg meget bange for.Jeg er veluddannet i logik og videnskab, jeg er uddannet filosof, og tænker slet ikke og har aldrig interesseret mig for alternative ting og sager, men det skal dog siges, at jeg har været psykisk skrøbelig i 10 år, måske udløst af en hashpsykose for netop 10 år siden, at jeg i mine tunge perioder har set djævle stå foran mig midt på en gågade og set mærkeligt på mig, hvorefter jeg spurgte min veninde om hun også så vedkommende, men det gjorde hun ikke - for der var jo ikke nogen...eller - jeg ved snart ikke mere. Jeg bor i odense og vil høre om I kender en præst her i regionen, der vil være god at tale med i sådan en sammenhæng? Jeg er som sagt stabil og håber virkelig, at I vil tage mig eller min angst seriøst. Mange tak.

Hej!

Tak for din mail. De hændelser du har er vanskelige at forklare. I Bibelen kaldes det for ”mørket”. Det vil sige noget ugennenskueligt. Derfor skal vi ikke prøve på at forstå eller at forklare, hvordan den verden hænger sammen; men i stedet ha´ tillid til at de bibelske beretninger, hvor det ”onde” træder tydeligt frem, kan give os den indsigt, som vi har brug for, for at kunne handle, når det ”onde” slå igennem og plager os.
Bibelen beskriver at denne verden, på godt og ondt, hvor vi befinder os, ”ligger i det onde” . Det vil sige, den er placeret i et område, hvor ”denne verdens fyrste” (Satan) regerer, så vi er omgivet af noget negativt, som til enhver tid vil forsøge at få magten. Det ”mørke” som findes omkring os åbenbarer sig nu og da på forskellig vis, og det du beskriver, er ikke som sådan usædvanligt, andre har haft lignende oplevelser; men jeg kan godt forstå, du føler det plagsom og ubehageligt, og at det skaber utryghed og frygt.
Det er her evangeliet om Jesus kommer ind. Det er selve Påskens budskab. Da Jesus døde besejrede han alt det ”onde”, også alle de uhyggelige fænomener i din lejlighed. Jesus har sejret over alt det ”onde”. Det skete, da han døde på korset. Derfor er der også håb i din situation.
Satans virke er i virkeligheden et bedrag. Han er en bedrager. Han vil fortsat bilde mennesker ind, at det er ham, der har magten; men han er besejret, og vi kan gå imod alt ondt i Jesu navn, og Bibelen siger klart, at hvis vi gør det, så skal det fly fra os. (Jak. 4,7)
Jeg blev, for år tilbage, kontaktet af en kvinde, som havde lignende oplevelser, som dem du beskriver; men en ting som særligt var ubehageligt for hende var, at hun om natten oplevede at noget rørte ved hendes dyne, når hun lå og sov. Hun bad også om hjælp.
Nogle af menighedens ledere tog ud til hendes lejlighed. Stille og roligt gik vi gennem lejligheden, og rum for rum bad vi til Gud, og stod det onde imod i Jesu navn, som Bibelen siger, vi skal gøre det, og fra den dag var det borte.
Hvis du ønsker det, kan vi gøre noget lignende i din lejlighed. Du oplever det som noget konkret, så er det nok også vigtigt at handle konkret. Jeg kender en præst i Odense, som jeg kan kontakte, hvis du ønsker det, og jeg vil også selv tilbyde at komme; men det er naturligvis op til dig.

Du er velkommen til at kontakte mig efter Påske.

K.h
Leif Rasmussen