DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

Er vanddåben nødvendig for frelse?

Er vanddåben nødvendig for frelse?. Jeg kan læse adskellige steder i bibelen at det er en god ide at blive døbt, især ved omvendelse, syndsforladelse og lignende, men det er vist kun et ufravigeligt krav for frelse hos katolikkerne og andre lignende trosretninger. jeg er selv af den mening at Gud nok kan vurdere os, når vi til den tid stilles foran ham, uden at vi behøver at have noget med vand at gøre.

Ove Kristiansen.

Kære Ove Kristiansen!

Der er store meningsforskelle blandt forskellige kirkeretninger omkring dette spørgsmål. Der er nogle, der mener, at dåben er adgangen til frelse, at frelsen ligger i dåben.

Personligt er jeg af den opfattelse, at frelsen sker alene ved troen på Jesus Kristus. Det handler om at tage imod ham som sin personlige frelser.

Men for mig er det også vigtigt, at modtagelsen af Jesus som sin frelser følges op af en dåb. Hvor dåben bliver en bekræftelse på frelsen, en pagt mellem Gud og det menneske.

Så for mig er vandet vigtigt og jeg foretrækker helt klart dåb med fuld neddykning.

Men der findes forskellige opfattelser af dåbens betydning, tidspunkt og mængder af vand og jeg finder det formålsløst at strides om det.

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst