DAGENS ORD: ”I øvrigt, brødre, alt, hvad der er sandt, hvad der er ædelt, hvad der er ret, hvad der er rent, hvad der er værd at elske, hvad der er værd at tale godt om, kort sagt: det gode og det rosværdige, det skal I lægge jer på sinde.” Filipperne 4:8

kirker der vender mod øst

Hej! Jeg er igang med en skole opgave, og jeg har et spørgsmål, som jeg håber i vil svare på :) Hvorfor vender de kristne kirker mod øst? :)

Kære spørger.
Når langt de fleste kristne kirker vender sådan, at kirkegængerne ser mod øst, og alteret også er placeret mod øsr, - så skyldes det følgende.

I Trosbekendelsen siger vi, at vi tror, at Jesus engang skal komme igen til jorden fra Himlen for at dømme levende og døde.

Jesus vil komme som en sol-opgang fra det høje, - og solen står jo op i øst. Derfor vender kirkerne mod øst i forventning om Jesu genkomst. Derfor begraver vi også de døde, så de ser mod øst. Når Jesus kalder på dem i opstandelsen har de blikket rettet hen mod Ham.

Ivan L. Jakobsen

Ivan L. Jakobsen