DAGENS ORD: ”Han vil tørre hver tåre af deres øjne, og døden skal ikke være mere, ej heller sorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være mere. Thi det, der var før, er forsvundet.” Johannes Åbenbaring 21:4

kirker der vender mod øst

Hej! Jeg er igang med en skole opgave, og jeg har et spørgsmål, som jeg håber i vil svare på :) Hvorfor vender de kristne kirker mod øst? :)

Kære spørger.
Når langt de fleste kristne kirker vender sådan, at kirkegængerne ser mod øst, og alteret også er placeret mod øsr, - så skyldes det følgende.

I Trosbekendelsen siger vi, at vi tror, at Jesus engang skal komme igen til jorden fra Himlen for at dømme levende og døde.

Jesus vil komme som en sol-opgang fra det høje, - og solen står jo op i øst. Derfor vender kirkerne mod øst i forventning om Jesu genkomst. Derfor begraver vi også de døde, så de ser mod øst. Når Jesus kalder på dem i opstandelsen har de blikket rettet hen mod Ham.

Ivan L. Jakobsen

Ivan L. Jakobsen