DAGENS ORD: ”I øvrigt, vær stærke i Herren og i hans mægtige styrke. v11 Ifør jer Guds fulde rustning, så I kan holde stand mod Djævelens snigløb.” Efeserne 6:10

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]

Dato: 4 okt. 2017 kl. 16:00
Sted: SeniorTræf, Vindingevej 32, 4000 Roskilde

Luther Ord og Musik

Luther Ord og Musik

”Luther Ord og Musik”
Visuel koncert i Roskilde Baptistkirke
Dorthe Zielke, trompet
Søren Johannsen, orgel

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther offentliggjorde 95 kritiske påstande om den katolske kirke. Luther ønskede at lægge op til en diskussion on sin tids kirke, lære og praksis. Dengang havde den katolske kirke, med Paven i spidsen, en enorm og enerådende magt og rigdom, der satte sig dybe spor i det enkelte menneskes liv. Især den forhadte afladshandel, som handlede om sjælens frelse fra Skærsilden, var et redskab, som den katolske kirke brugte til at manifestere sin magt med overalt i Europa. Luthers teser, som han satte på slotskirkedøren i Wittenberg, blev startskuddet til reformationen – fornyelsen af den kristne kirke i Europa.

For at fejre reformationsåret indbyder Roskilde Baptistkirke Kirke til Luther-koncert. En koncert der med en visuel fortælling på storskærm går rundt om både mennesket Martin Luther, reformatoren og reformationen.

Under den visuelle redegørelse rejser trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen gennem tiden og spiller musik fra de sidste 500 år.
Bliv klogere på reformationshistorien og hør stemningsfuld klassisk musik af de kendte komponister Praetorius, Telemann, Bach, Mozart, Pärt, Jesper Madsen og Fabricius-Bjerre.

”Næst efter Gud er musikken det, som mest fortjener at fejres” – Martin Luther

Trompetist Dorthe Zielke har siden sin diplomeksamen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spillet i diverse orkestre i både ind- og udland, herunder Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big bandet, CPH PHIL, Radiosymfoniorkestret i Berlin og det berømte Mahler Chamber Orchestra. Hun har stadig tilknytning til flere af disse orkestre og spiller ofte ved kirkelige begivenheder.

Organist Søren Johannsen har både organist- og dirigenteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og debuterede fra solistklassen sammesteds med en anmelderrost koncert i Helligåndskirken, København i 1995. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker og en gang over 22 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001. Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk