DAGENS ORD: ”Derfor takker vi også Gud uophørligt. For da I modtog Guds ord, som I hørte af os, tog I ikke imod det som menneskeord, men som det, det i sandhed er, Guds ord, og det virker i jer, som tror.” 1 Thessaloniker 2:13

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]

Dato: 16 jan. 2021 kl. 00:00
Sted: Bedeuge2021: Hjemme

HØR

LUKASEVANGELIET 8,4-15 Men det i den gode jord, det er dem, der hører ordet og bevarer det i et smukt og godt hjerte, er udholdende og bærer frugt.

Da Jesus har fortalt lignelsen om sædemanden, råber han: »Den, der har ører at høre med, skal høre!« Da han senere forklarer lignelsen for disciplene, er det netop dette, som de forskellige grupper har tilfælles. De hører alle Guds ord, men det er som om, de lytter forskelligt. Jeg kan nogle gange være ret dårlig til at lytte. Når jeg hilser på en masse nye mennesker, der siger deres navn, kan jeg glemme at høre efter. Hvis jeg sidder i en samtale, kan jeg komme til at lytte mere efter, hvad der sker ved nabobordet, eller jeg sidder med min telefon fremme, registrerer at læberne bevæger sig på personen overfor, men jeg hører ikke, hvad de siger. Det kræver noget at lytte. Jeg må droppe min egen dagsorden og fokusere på afsenderen. Jeg må skabe ro og lægge telefonen fra mig.
I lignelsen handler det ikke blot om at høre ordet, men om også at høre efter og at skabe plads til det, så andre ting ikke tager fokus og kvæler det. Ordet skal vokse og bære frugt i os, og det kræver, at vi hører efter.

Bedeemner:


Vi takker for mennesker, kirker og steder, der hjælper os til at blive mennesker, som kan høre Guds ord og forstå det.

Vi bekender, at andre ting i vores liv kan kvæle dit ord.

Vi beder om tilgivelse for de gange, vi har ladet os distrahere i stedet for at lytte til dig.

Vi beder dig for forfulgte kristne; at de trods forfølgelse må holde fast i dit ord.Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk