DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Hallo og rigtig glædelig nytår Danmark!

2006 jan 1

 

 Hallo

og rigtig

glædelig nytår

Danmark!
 
  Lis Holst 

Nu hvor julen er overstået, og vi så at sige står med det nye år i vore hænder, har jeg lyst til at spørge mig selv og andre, hvad vi egentlig vil, med disse 365 dage, der ligger foran os?
Jeg foreslår, at vi stopper op, fanger vor bevidsthed og gør en slags status. Nej, jeg tænker ikke på nytårsfortsætter, de er vist lavet for at gøre grin med os. I al fald duer det ikke for mig. Hver gang jeg har besluttet at skrive dagbog for hver eneste dag i året, ophører notaterne senest omkring den 20 januar. Så jeg tænker på en anden slags status. En overvejelse omkring den tabte dimension.
Vi bliver i den nærmeste tid overvældet med alverdens gode råd omkring, hvordan vi nu skal komme af med det fedt, som julen har klistret udenpå os.Lægerne er også ret gode til at uddele de såkaldte "lykkepiller", som slet ikke har noget med lykke at gøre, men bare hjælper folk, hvis indre er blevet mørkere, end de kan bære.


Men hvad med den tabte dimension. For vi består da af mere end krop og sjæl, ikke?
Jeg har det sidste års tid mødt en hel del mennesker, som har været inde i - eller ude i - en masse alternative forsøg for at dulme eller afhjælpe den indre tomhed.
Det skyldes, at bag ved krop og sjæl findes der et rum for menneskets ånd. Det allerinderste i os, det som spørger efter mål og mening i den kaotiske verden, som omgiver os.


Jeg vil så gerne fortælle dig, at det rum kan blive fyldt!
Præcis som livmoderen i en kvinde må befrugtes for at frembringe et barn, må vores inderste rum befrugtes af Guds Ånd, for at der kan blive et helt nyt liv. At det virkeligt er muligt, jeg mener, at det virkelig sker, både her i landet og i millioner af mennesker rundt på kloden, er det største mirakel, jeg kan komme i tanker om.
Biblen kalder det "at blive født påny." I Ny Testamente finder du Johannes Evangeliet. I kapitel 2 finder du beskrivelsen af en mand med det mærkelige navn Nikodemus.Selv om han var en lærd mand, var han noget genert ved at opsøge Jesus i andres påsyn, så han kom luskende om natten, og så udspandt der sig en samtale mellem ham og Jesus. Hans forstand var propfyldt med viden - også om de åndelige ting - men der er det stærke ved det, at Guds Ånd kan man ikke fange med forstanden. Kun med hjertet.
I det næste kapitel Johannes evangeliet 3 møder Jesus en kvinde, som ikke har haft det for nemt her i livet. Hun var set med vore øjne ganske moderne. Hun havde haft en del kærester, faktisk 5 forskellige, og nu var hun samlever med en andens mand. Hun gik til brønden om middagen, hvor der er glohedt i Israel. Da kom der nemlig ingen andre, og hun var ikke vild med at blive set og overset. Hun var en af dem som de andre ikke ville "lege" med. Så kom Jesus. Han er udadvendt og kom hurtigt i kontakt med hende.Og ved beretningens afslutning er hun overbevist om, at denne Jesus er Guds søn. Han tilgiver hende alt det skidt og møg, som hun har bedrevet, og hun fyldes af en så overvældende glæde, at hun glemmer vandkrukke og alt muligt og bare styrter afsted til byen for at fortælle, dem de foragtede hende, at Jesus, Guds søn havde mødt hende.
Hvor kan jeg godt forstå hende, og hvor kan jeg godt lide Jesus. Han er så fyldt af kærlighed, og han giver os så meget glæde og begejstring, at jeg, i de 30 år jeg nu har været kristen, aldrig nogensinde er holdt op med at fortælle om ham. Til enhver som ville høre.


Hvis du vil fylde dit indre tomrum, så bed Jesus om at komme derind. Lad ham tilgive dig, og lad ham give dig et helt nyt liv. Find nogle kristne et eller andet sted. Du må også gerne skrive til mig, hvis du trænger til hjælp til at finde ud af det der med Jesus. Men find ham - og du finder den tabte dimension.

E-mail adresse: lis-holst@netkirken.dk Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk