DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Om at male akvareller

2022 sep 30

Mit navn er John Overgaard - akvarelmaler.

Jeg oplever en stor udfordring ved at male akvareller, fordi processen er udfordrende. Planlagt spontanitet kunne være en beskrivelse af forløbet.

Når min pensel rammer papiret fanger bordet og fordi akvarelfarver er transparente, er det ikke muligt at male "ovenpå" for at rette eventuelle fejl. Uanset denne "begrænsning" finder jeg det udfordrende, at forsøge at fange stemningen og forsøge at få den ned på akvarelpapiret.

Inspiration henter jeg ofte i naturen, fra rejser og steder jeg har været.

Det er letheden, lyset og de vibrerende farver der kendetegner akvarellens sjæl, som jeg forsøger at gengive i mine billeder.

I nogle af mine akvareller indarbejder jeg et "skjult budskab" ofte et citat fra biblen, i andre er det kristne budskab klart og tydeligt. Det må være op til beskueren selv, at tolke budskaberne.

Jeg har boet i Hellerup, på Østerbro, i Allerød, i Hillerød og nu i Gilleleje
Jeg har arbejdet i banksektoren (Danske Bank) i 28 år. Efterfølgende i en fagforening (Krifa) i 18 år.
Nu er jeg pensionist.

Da jeg gik på efterløn for 13 år siden begyndte jeg at bruge en del tid på akvarelmaling. Jeg har deltaget på utallige kurser, studierejser og også undervist i akvarelmaling. Gennem årene har jeg udstillet i kirker, forsamlingshuse, kunstgallerier og kunstforeninger, samt holdt foredrag om min kunst i forbindelse med, at jeg demonstrerer hvordan en akvarel kan males på 20 minutter.

Jeg henter min inspiration i naturen, netop fra skaberværket, og der er glæden, letheden og de lyse vibrerende farver, som jeg forsøger at gengive i mine akvareller. Jeg er dog ikke kendt for kun at male i én bestemt stil, det skyldes, at jeg kan lide at eksperimentere med de mange muligheder der findes, for at udtrykke min kunst.

Hvis jeg bliver spurgt om jeg har talent, vil jeg overlade svaret til beskueren, men tilføje at ca. 80 pct. er hårdt arbejde/øvelse og resten må så være talent.

Min næste udstilling finder sted i Hillerød:

Gallery ArtTour - Helsingørgade 29 - 3400 Hillerød
(åbningstiden Tir–. Fre. 11-17:30 Lør kl. 11–-15)

Der er fernisering lørdag den 1. oktober 2022
kl. 11:30-14:00

Udstillingen kan ses til og med lørdag den 29.10.22

Link til min hjemmeside: www.galleriovergaard.dk
Link til Facebook: https://www.facebook.com/GalleriOvergaard

Link til Instagram: https://www.instagram.com/galleriovergaard

Link til Pinterest: https://www.pinterest.dk/JohnOvergaard/galleri-overgaard

Henvendelse vedr. køb af billeder:

John Overgaard, Grønnevang 260, 3250 Gilleleje.
Mail: john.overgaard@gmail.com - mobil tlf: 40270510
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk