DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Ekstra håndsrækning til brandofre

2023 maj 3

Med kontanthjælp fra Mission Øst behøver Maryam ikke længere sende børnene ud for at tigge.
Ekstra håndsrækning til brandofre, der har mistet alt

En ulykke kommer sjældent alene. Det må mennesker sande i Nigeria, hvor de ikke blot drives på flugt af terror, men også hærges af brande i flygtningelejre. Mission Øst samler ind til ofrene.

En række pludselige brande hærger for tiden flygtningelejre i det nordøstlige Nigeria.

Alene i Musa-lejren, der huser over 50.000 mennesker på flugt fra terror og sult, mistede 554 familier for nylig både hytter, identitetspapirer, rationeringskort og vigtige ejendele i en voldsom lejrbrand.

Kun asken er tilbage
Alt er gået til. Kun asken er tilbage, og de ramte familier må rykke sammen hos naboer, indtil hjælpen når frem.

Mission Øst reagerede omgående med hjælp, så i første omgang 150 af de mest sårbare familier kan få livsnødvendigt kogegrej, vandbeholdere, hygiejneartikler, tøj og tæpper.

Sultkatastrofe truer i tørken
Organisationen arbejder allerede i Borno-statens tørre ørkenområder med at hjælpe fordrevne mennesker gennem en truende sultkatastrofe.

En af dem er Maryam Usman, der er enke og eneforsørger for syv børn. Hendes mand blev dræbt af Boko Haram, da terrorbevægelsen angreb hendes landsby. Hun flygtede over hals og hoved sammen med børnene og kom til lejren, hvor Mission Øst nu yder kontant nødhjælp gennem partnerorganisationen ZOA.

Sendte børnene ud for at tigge
Pengene falder på et tørt sted, for Maryam havde solgt ud af sine fødevarer for at betale transport til lejren og kun havde mad til at brødføde familien i 17 dage. Så børnene blev sendt ud for at tigge. Men med omkring 800 kroner om måneden fra Mission Øst, er der ikke brug for at tigge mere.

Mission Øst samler ind til den akutte krise for at kunne give yderligere hjælp til de mange, der har mistet hus og hjem og livsgrundlag i lejrbrandene.

Mission Øst er en international hjælpeorganisation grundlagt i Danmark. Organisationen arbejder for at hjælpe sårbare mennesker og støtte lokalsamfunds kapacitet til at hjælpe sig selv gennem aktiviteter fra nødhjælp under katastrofer til langsigtet udviklingshjælp. Mission Øst arbejder direkte eller gennem lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal, Nigeria, Nordkorea, Syrien, Tadsjikistan og Ukraine. Mission Øst er certificeret af Core Humanitarian Standard.
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk