DAGENS ORD: ”Og ikke alene det; vi er også stolte af vore trængsler, fordi vi ved, at trængslen skaber udholdenhed,” Romerne 5:3

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]

Gospel for Tribials Social Service Society

2007 jul 1

Månedens gæst er biskop Jacob Marineni,
grundlæggeren og lederen af
den indiske missions- og hjælpeorganisation
Gospel for Tribals Social Service Society (GTSSS).

Jeg er meget taknemmelig for denne lejlighed at være denne måneds gæst på Netkirkens hjemmeside og at få muligheden for at dele med jer, hvordan jeg mødte Herren Jesus Kristus som min personlige frelser samt at fortælle om organisationen, som Han ledte mig til at starte.

Lad mig begynde helt fra begyndelsen: Jeg blev født den 10. juni 1971 som den førstefødte til mine forældre ind i en slægt, der var stærk i sine hindutraditioner. På den 21. dag efter min fødsel tilkaldte mine forældre en hindupræst og gav mig navnet Venkateswarlu, der er navnet af en hindugud. For at bekræfte navnet brændte min mor et mærke i min pande med en glødende varm nål. Vi havde til vane at tilbede 120 afguder hver fredag, hvor vi plejede at faste og bære hvide, våde klæder.

Da jeg var otte år gammel og led af leukæmi og var døden nær, åbenbarede Jesus sig til mig i et syn. Han viste mig navnet Jacob, mit nye navn, i Livets Bog, og introducerede sig som Jesus af Nasareth. Jeg blev fuldkommen helbredt på et øjeblik, sprang op fra min seng og begyndte at løbe rundt og råbe om Jesus. Jeg fortalte mine forældre, hvad der var sket med det resultat, at også de blev begejstret. Samme nat gik vi, mine forældre, jeg og min tante og onkel til en pastors hus og fortalte ham hele historien. I det pastoren prædikede evangeliet til os vidste jeg, at jeg var en synder. Jeg bekendte mine synder og modtog Jesus ind i mit hjerte, og det samme gjorde mine forældre og min onkels familie.

Vi oplevede meget lidelse og forfølgelse fra folk i vor egen landsby og fra vore slægtninge for at have taget imod Jesus. Vi blev bortvist fra landsbyen og måtte ikke engang hente vand fra landsbyens brønd. I tolv år var vi forladt af alle vore kære, men Jesus forlod os aldrig. Under min opvækst følte jeg Guds kald i mit liv, og i 1991 blev jeg færdig med mine teologistudier i byen Madras (Chennai).

Pastor Jacob begyndte sit virke i år 1991.
Det samme år, 1991, rejste jeg ud som den første missionær til de unåede stammeområder i delstaten Andrapradesh med stor passion og nød for de fortabte. Jeg gik til fods fra landsby til landsby hundreder af kilometer og fortalte folk evangeliet om Jesus. Jeg måtte gå igennem mange slags lidelser og trusler, sove under træer, sulte, og i seks måneder kun at have ét sæt tøj. Min første menighed startede jeg med tre mennesker i en landsby af navn Duginepalli. I 1992 blev jeg gift med pastor Steven Reddys datter Elisabeth og fik hende som min livsledsager, og Gud har velsignet os med tre dejlige børn.

Pastor Jacobs familie

Fra den første dag, da jeg tog ud på missionsmarken, har mit hjerte brændt for Herrens arbejde, og jeg har villet udnytte hvert eneste minut. I 1994 havde en gruppe venner fået den samme vision som jeg, og de var villige at stå ved min side. Denne gruppe venner fastede og bad, og som resultat af det blev organisationen Gospel for Tribals Social Service Society (GTSSS; overs. "foreningen for evangeliet for stammefolk og socialt arbejde") grundlagt den 26. december 1994. Fra denne ydmyge begyndelse begyndte arbejdet at vokse og i dag kan vi ved Guds nåde nå ud til tusindvis af mennesker med vore forskellige arbejdsgrene, hvor vi rækker ud brød med den ene hånd og evangeliet med den anden hånd. Mit hjerte banker ikke kun for at prædike, men også for at røre ved menneskers liv for på den måde at vinde dem for Kristus og for at gøre Jesu navn kendt for dem, som aldrig før har hørt om Ham.

Vor organisation Gospel for Tribals Social Service Society er dedikeret til at fortælle det vidunderlige evangelium om Jesus Kristus samt at bevise Mesterens kærlighed gennem hjælpende aktiviteter. GTSSS starter menigheder, holder bibelskoler, tager sig at forældreløse og fattige børn samt af spedalske, borer vandbrønde, giver skoleuddannelse, har hjem for handicappede børn og ældre, giver hjælp til selhjælp, bygger huse for de fattigste, holder "medical camps" med gratis lægehjælp, giver unge erhvervstræning, humanitær hjælp (ved f.eks. naturkatastrofer) osv. Vi står døgnet rundt til rådighed for at hjælpe mennesker.

Uddeling af tøj og medicin i en af de mange spedalskes kolonier

Børn på hjemmet for handicappede børn

Hvis du ønsker at få mere at vide om vort arbejde, kan du besøge vor hjemmeside www.gtsss.org. (Vær opmærksom på, at arbejdet er vokset siden sidste opdatering af hjemmesiden.) Du er også velkommen til at kontakte vor sekretær i Danmark (og Sverige), fru Hilkka Hedborg på tlf. 0046 418 333733 eller på e-mail h.hedborg@gmail.com for mere information, eller om du ønsker at se en film om vort arbejde.

Og skulle Gud lægge på dit hjerte at støtte vort arbejde på den ene eller anden måde, så er du velkommen til at kontakte os enten direkte (Vore kontaktoplysninger findes på vor hjemmeside.) eller gennem fru Hedborg.

Må Gud velsigne dig og bevare dig på alle måder!

Nogle af de over 1000 børn på GTSSS' mange børnehjem