DAGENS ORD: ”Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær.” Filipperne 4:5

Kent Nielsen

Kent Nielsen, Er ikke længere aktiv

Mail: knielsen45@gmail.com

Foråret er på vej, en ny ven?

16 apr. 2008

Foråret er på vej, en ny ven?

Foråret er på vej, og med dette er der på mange måder tale om at noget nyt spirer frem, at det er tid for en ny begyndelse til noget der er bedre end det gamle.

For nogle kan det også være en ny og nødvendig stillingtagen til en fremtid med mere mening i.
Det er jo så almindeligt at det er ved nytår man laver Nytårsfortsæt, men hvorfor ikke nu hvor så meget andet i naturen bliver fornyet!

Måske er der brug for nye venner, nye bekendtskaber, som kan være til glæde og opbyggelse.

Så mit mål med budskabet i dag er at foreslå en god og sikker vej i livet, for virkeligheden er jo at
alle mennesker befinder sig på et sted der fører imod et eller andet, hvor nogle ved hvad det er,
og andre befinder sig et sted der ulykkeligvis ender i en blindgyde.

Derfor er det godt at spørge sig selv:
Hvilken livsbane befinder jeg mig i, hvor står jeg, hvad har jeg valgt, og hvilke muligheder er der for at vælge?

For mange år siden fandt jeg personligt ud af at jeg kunne vælge den vej der fører til fællesskab med Jesus, et fællesskab der fører til glæde, harmoni og tryghed i livet - og en trøst når den næsten uundgåelige modgang somme tider dukker op!

Det er ikke alle der ved, at det blot er og skal være et valg man skal gøre selv, men det har Jesus Kristus gjort muligt for enhver af os.

Der står i Johannes Evangeliet kap.1v.12 at alle dem, der tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn, dem der tror på hans navn.

Som Guds børn ønsker Jesus at have fællesskab med os, og siger derfor også i Johannes Ev. 15 v.4: Bliv i mig, afbryd ikke forbindelsen til mig, så vil jeg heller ikke afbryde forbindelsen til jer!

Ud over at det er et fantastisk løfte, som man kan stole på, er det ret interessant synes jeg, at han også med disse ord lader det være vores valg, altså dit valg, om du vil ham, eller du ikke vil ham.
Han giver også andre fantastiske løfter, hvor han beder til sin far i himlen, med disse ord:
Johs. Ev. Kap. 17:
v.9:Jeg går i forbøn for dem
v.11: Hold din hånd over dem.
v.11:Beskyt dem med din mægtige kraft

Jeg ser det som en stor nåde at være genstand for de løfter, og få lov til at følge ham, og det er en nåde som alle kan få del i.

I kap. 15 ser vi i versene 7-8 hvad vi kan forvente ved at følge ham, og på den måde bære frugt, en bibelsk betegnelse for et rigt liv:
Hvis I bliver i mig og handler på mine befalinger, så bed om hvad I vil og det vil ske.
I ærer min far ved at bære meget frugt, altså ved at leve et godt liv, f.eks. ved også at vise kærlighed til andre, for derved viser I også at I er mine disciple, siger han.

I versene 12+14 siger han: Min befaling til jer er at I skal vise hinanden den samme kærlighed som jeg har vist jer.
Ingen har større kærlighed, end den der sætter livet til for at redde sine venner.

Som jeg skrev i begyndelsen er det måske tid for nye bekendtskaber, og en ny ven, muligvis er det bare en fornyelse af dette venskab!

Jesus siger det sådan her: I er mine venner, hvis I altså gør det jeg har bedt jer om.

Så jeg vil lade det være op til dig kære læser af Netkirken, om du ønsker dette venskab, for valget om hvordan din fremtid skal forme sig er er dit, det er ikke omstændighederne, det er ikke samfundet!!

Med ønsket om et godt valg, og et velsignet forår.

Kent, netpræst