DAGENS ORD: ”Fra mine læber strømmer lovsang, for du lærer mig dine love.” Salme 119:171

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Gunni Bjørsted

Netpræst

Gunni Bjørsted, Er ikke længere aktiv

Mail: gunni@bethel.dk

 

Jesus – den gode fighter

1 jun. 2008

Hans skikkelse havde ingen skønhed,
vi så ham, men vi brød os ikke om synet.
Foragtet og opgivet af mennesker,
en lidelsernes mand, kendt med sygdom,
én, man skjuler ansigtet for,
foragtet, vi regnede ham ikke for noget.

Men det var vore sygdomme, han tog,
Det var vore lidelser, han bar…
han blev gennemboret for vore overtrædelser…
(fra Esajas´ Bog, kap. 53, vers 2-5)


Denne prædiken blev i en lidt anden form holdt ved en spejdergudstjeneste i Frikirken Salem i Frederiksværk for nogle uger siden:
Sebastian var syv år og gik i første klasse. Lige nu sad han ved køkkenbordet og var egentlig ved at lave noget matematik. Men han gik i stå hele tiden og sad og kiggede på sin mor i stedet for. Hun stod og var ved at lave mad. Det var mest hendes hænder, han kiggede på.

De andre i klassen havde mobbet ham i dag: ”Wadr, din mors hænder er så grimme!” Han var også selv begyndt at lægge mere mærke til det; før var de ellers bare hans mors hænder, der havde strøget ham og trøstet ham og hjulpet ham med alt muligt.

Han sad og kiggede på dem. Der var mange store ar på dem. Og de var røde på en mærkelig måde. Også oppe på armene. Særlig den ene arm.

”Moar! Hvorfor ser dine hænder egentlig sådan ud?”
Mor lagde salatkniven fra sig og så på Sebastian. Så gik hun hen og satte sig ved siden af ham. Og begyndte at fortælle:
”Sebastian, da du var lille, boede vi jo ikke her, men i en lejlighed oppe i Nørregade. En dag gik der ild i noget inde på dit værelse, mens du lå og sov. Det gik enormt hurtigt. Jeg styrtede hen til døren ind til dit værelse og lukkede op. Jeg kunne næsten ikke se noget for ild og røg. Men jeg vidste jo, hvor du lå…”
”Men mor, turde du så godt gå derind?” spurgte Sebastian.
”Det tænkte jeg overhovedet ikke på. Jeg ville jo redde dig. Så jeg løb gennem ilden og hen til sengen og rev dig op og holdt mine hænder og arme omkring dig for at beskytte dig og løb ud med dig. Der skete ingenting med dig.”

De sad længe og var stille.
”Er du ikke ked af, at dine hænder kom til at se sådan ud? Gjorde det ikke ondt?”
Mor smilede lidt. ”Det gjorde vistnok vanvittig ondt, men det tænkte jeg jo slet ikke på, da jeg fik fat på dig. Og bagefter… jo, det gjorde ondt, men jeg var jo så glad for, at der ikke var sket noget med dig.
Pludselig kyssede Sebastian sin mors hænder. ”Mor, jeg synes, dine hænder er smukke!”

… Sebastians mor havde kæmpet for sin dreng; hun havde fightet for det, som er godt.

I Bibelen møder vi en anden fantastisk fighter; ham, der frivilligt ville give sit liv for alle menneskers skyld; også for deres skyld, der mobbede ham eller hadede ham Det var Jesus, Guds Søn og verdens Frelser. Han fightede altid – for det, som er godt. Og han gør det stadigvæk: fighter for det, som er godt – for at alle mennesker, børn og voksne, skal få det godt.

Han fightede ikke ved at hade og slå igen; men ved at tilgive og hjælpe. Han fightede ikke ved at droppe de svage; men ved at blive den ven, vi kunne stole totalt på. Han fightede ikke ved at påtvinge os sin magt, men ved at undfange sin kærlighed i vores liv.

Da Jesus blev korsfæstet, bad han: ”Fader, tilgiv dem…” (Lukasevangeliet kap. 23, vers 34)

Jesus var mere end stærk nok til at hoppe ned fra korset og slå soldaterne ned. Men indeni var Jesus så stærk, så meget elsker han os alle sammen, at han var i stand til at blive på korset. Og mens han var der, var han oven i købet stærk nok til at bede for dem, der hånede ham. Og da den ene af de røvere, han hang der sammen med, bad om hans hjælp, svarede han straks: ”Det kan du tro. I dag skal du være med mig i Paradis.” (Lukasevangeliet kap. 23, vers 43)

Jeg synes, Jesus var en fantastisk fighter. Og så stod han op fra de døde igen påskemorgen. Han lever. Hans kærlighed er i fuld gang; lige nu og alle steder. Han tilgiver os. Han fylder os med sin kærlighed. Lige så meget, vi giver ham plads til det.

Han vil også hjælpe os til at være nogle, der fighter – for det, som er godt.


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk