DAGENS ORD: ”Og ikke alene det; vi er også stolte af vore trængsler, fordi vi ved, at trængslen skaber udholdenhed,” Romerne 5:3

Claus Bækgaard

Claus Bækgaard, Præst
Roskilde Baptistkirke

Mail: claus@netkirken.dk

For sent til toget?

16 mar. 2009

Nemt lader vi os lulle i søvn af hverdagens trivialiteter. Dagene går og hver dag bliver vi alle ældre. Uanset hvor du er i livet, er det godt til tider at stoppe op og spørge dig selv: Er jeg, hvor jeg gerne vil være? Har jeg nået det jeg gerne ville?

Ikke mindst, hvis vi sætter vores eget liv ind i et evighedsperspektiv, kan dette spørgsmål måske for nogen ligefrem være foruroligende. Har vi alle vore relationer på plads? Er der nogen vi mangler at tilgive eller selv bede om tilgivelse til? Har vi fået sagt det vi vil til dem vi holder af og som står os nært? Og måske vigtigst af alt: Har du fred med Gud og fået sagt det du gerne vil til Ham?

Ingen af os kender dagen, hvor enten en god relation pludselig bliver afbrudt eller vores eget livs timeglas udrinder. Personer, der selv har oplevet at stå ansigt til ansigt med livets skrøbeligheder, forstår pludselig dette livs alvor. Typisk får de helt andre prioriteringer ind i deres liv. Det der måske betød så uendeligt meget for dem, betyder ikke længere noget. Mens det, de måske gennem mange år har nedprioriteret, glemt, overset eller negligeret, bliver hele glæden ved deres liv. Hvorfor kan vi ikke lære af disse mennesker, inden det er for sent?

”Lad os altså være på vagt, så ingen af jer skal vise sig at være kommet for sent, da løftet om at komme ind til Guds hvile endnu står ved magt. For vi har fået det glædelige budskab forkyndt ligesom de; men de havde ikke gavn af at høre ordet, fordi de ikke modtog det i tro, da de hørte det. For når vi kan komme ind til hvilen, er det, fordi vi tror, sådan som han har sagt.” Hebr 4,1 - 3

Der er såvel alvor som trøst i disse vers hentet fra Bibelen. Alvor, fordi der vil komme en dag, hvor det sidste tog er kørt fra perronen - hvor der ikke bare kommer ét tog til. Men samtidigt indeholder de også trøst og opmuntring til os i dag. Der er et glædeligt budskab, der endnu står ved magt og gælder for såvel dig som mig. Der er en dør, som fortsat står åben. Gud selv inviterer enhver til at gå ind gennem denne dør til et fællesskabe med ham - han længes efter en tættere og dybere relation - også med dig.

Lad os derfor opmuntre og opflamme hinanden til et sådan liv, hvor vi tager den virkelighed, som Bibelen båder beskriver om det som skal komme og om det, som er nu, alvorligt. Lad os modtage det i tro, så det kommer til at gøre en forskel i vores liv.

Med ønsket om Guds fred