DAGENS ORD: ”Han giver den udmattede kraft, den kraftesløse giver han ny styrke.” Esajas 40:29

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Preben Brohus

Netpræst

Preben Brohus,

Mail: p.brohus@apostolic.dk

 

Og der blev lys…..

1 maj. 2009

Der skal være lys og der blev lys
.. og lyset var godt.
1.Mos. 1:3

Naturens skønhed
Vi oplever for tiden en fantastisk natur. En natur som kommer frem af vinterens hi og viser sin skønhed. Når man bare husker en måned tilbage, hvor træerne stod nøgne og uden løv, og man så nu ser, hvordan livet springer frem, ja så er det da fantastisk.
Ja man må næsten sige, at det er umuligt at undgå at tro på en skaber.

Ifølge det afsnit som ovenstående vers er taget ud fra, vokser skønheden med dagen. Det går fra den ene skønhed til den anden – for til sidst at slutte med mennesket. Fantastisk.

Vores skønhed
Vi blev skabt i Guds billede – hvad nok ikke alle er enige om. Men det er hvad biblen fortæller os. Vi kender beretningerne i det gamle testamente, som fortæller at mennesket faldt fra Gud ved ulydighed, og det endte med at de blev lukket uden for Guds nærhed.
Tragisk men det fik ikke Gud til at ændre på, at han ønskede nærhed med mennesket. Derfor fik vi også den første forjættelse om, at Gud vil finde en udvej, så det blev muligt for os at vende tilbage til ham.
Forjættelsen var, at kvindens sæd skulle knuse slangens hoved. En forudsigelse om, at der ville komme en som skulle gøre det af med satans tyranni af mennesket, således at vi kunne vælge Ham (Jesus) i stedet for mørket.
Han kunne trods vores syndige liv alligevel godt li os. Han længtes efter at vi skulle komme tilbage til Ham.

Hans skønhed

Derfor blev løsningen at Han lod sin søn Jesus klare sagen. Selv om det var de to mennesker – Eva og Adam – der i Edens Have forsyndede sig mod Gud, så var vi jo alle i samme båd. Menneskehed-en havde syndet og havde behov for et indgreb fra det høje.
Derfor måtte Gud give sin egen søn for at dette kunne effektueres.
I det gamle testamente står der, at han fremtrådte uden skønhed og pragt. Men i vore hjerter – os der har taget imod ham – er han ”den skønneste frelser jeg ejet”.

Vi mødes
Sluttelig vil jeg gerne opfordre til at mødes med denne frelser. Han er værd at snakke med. Del alt med ham – uden forbehold – og du vil opleve, at hans skønhed indtager dig.

Guds fred.

Preben Brohus




Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk