DAGENS ORD: ”I fred kan jeg lægge mig og sove, for kun du, Herre, lader mig bo i tryghed.” Salme 4:9

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Hvis altså Jesus får gjort jer frie,

16 aug. 2009

Hvis altså Jesus får gjort jer frie,
skal I være virkelig frie.
Johs. 8: 36

Jeg læste i sommer et afsnit om en præst, der besøger en mega-kirke i USA – I ved, en af de kirker, hvor der kommer 5000 hver søndag – masser af frivillige – fantastisk lovsang osv.
Efter gudstjenesten spurgte han præsten, Sig mig – hvad er jeres hennelighed til at være kirke, jeres grundholdning, der gør, at kirken fungerer så godt?
Og præsten var ikke spor i tvivl. – ”det kan jeg godt sige”, sagde han, ”i denne kirke taler vi meget om, at vi er syndere, at vi er uperfekte mennesker med masser af fejl og fejltrin, og at vi forsøger så godt vi kan at være kirke. Når alle fejlene dukker op, ved vi, at vi må tilgive hinanden på grund af Jesus, og bede om Hans styrke til at begynde forfra . Hvis der engang imellem er nogen, det hele lykkes for, bliver vi overraskede og glade – men vi forventer, at oftest vil vi fejle – i forhold til hinanden og over for dem, der kommer. Derfor er tilgivelsen og Guds store nåde sammen med en accept af, at vi ikke er stærke kristne, men tilgivede syndere – ja, det er det, der er grundvolden i vores kirke.”
Jeg blev så glad, da jeg læste det – og kom til at tænke på det at være virkelig fri, når vi er bundet til Jesus…
Den sidste uge af vores sommerferie, hvor det blæste ved havet, var der af og til nogen, der satte drager op… Jeg så dem komme op over trætoppene, smukke og farvestrålende og svævende frit og flot over havet og markerne… fantastisk.
Tænk at svæve frit deroppe og se det hele lidt fra oven..
Og så kom jeg til at tænke på, hvad der skal til for at sætte drager op…
En god snor er virkelig vigtig!!.
Ser man på afstand en rigtig flot drage, kan man blive meget imponeret over flugten i luften. Det ser ud som om den svæver ganske frit, men man ved jo, og når man kommer nærmere kan man oven i købet se det, at der ER en snor forneden, hvor der er en dygtig drageflyver, der holder fast og styrer.
Det, at dragen svæver frit, er altså bare noget, man bilder sig ind. Og så alligevel – Det mærkelige er, at hvis man gjorde dragen fuldstændig fri - altså løsnede den fra snoren - hvad ville er så ske?
Ville dragen svæve frit og smukt? Nej, det ville den ikke - måske ville den blive båret oppe ganske kort tid - så ville den pludselig stikke næsen mod jorden og måske styrtdykke ned i et af de dragespisende træer, som vi kender fra Radiserne - eller fra virkeligheden.
En drage kan altså kun svæve smukt og frit, når den er bundet til en snor.
Bibelen fortæller den samme enkle sandhed om os mennesker. At kun når vi er bundet til den levende Gud, Jesus Kristus - kun da er vi frie.
En god snor i vores liv er ikke en snor, der binder os på hænder og fødder - en god snor, der giver frihed, handler om at have et stærkt grundlag i vores liv, en støtte der aldrig svigter, selv ikke når vi kastes fra side til side - et grundlag , en Gud, der er parat til at holde fast ved os, og aldrig lade os styrte ud i den frihed, der får os til at styrtdykke mod jorden.
En god snor - det er det, Jesus viser os i Guds kærlighed - den kærlighed, der ikke bare er ligeglad med os, men ønsker at nå os midt i vores liv, ønsker at give os håb for morgendagens fremtid, tro og glæde i nutiden og tilgivelse og frihed fra fortidens og gårsdagens fallitter. Denne gode snor bliver rakt til os i evangeliet om Jesus Kristus, han der formår at holde fast i vores liv og i os, og give os frihed ved at være bundet af Guds kærlighed.

Signe Dorthe Voldby
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk