DAGENS ORD: ”Retfærdiges frelse kommer fra Herren, han er deres værn, når nøden kommer.” Salme 37:39

Claus Bækgaard

Claus Bækgaard, Præst
Roskilde Baptistkirke

Mail: claus@netkirken.dk

Forår i dit liv også?

16 mar. 2011

Trods dage med sne og sludbyger, har vi inden for de sidste par uger også kunne mærke det gryende forår. Vi er lige omkring jævndøgn og dagen har tiltaget med knap 4½ timer. Ser vi ud i bedene, ser vi de små gule erantis og hvide vintergæk dukker op af den kolde jord. Fra mit vindue kan jeg dog stadig også se en lille bunke sne, der vidner om, at for ikke længe siden, var jorden dækket med sne og frost. Men foråret er på vej og langsomt får solen mere og mere magt. Vi mærker dens varme stråler og ser de spirende resultater af dens lys og varme. Dette mirakel gentager sig år efter år. Af den jord, der ellers lå så øde og gold hen, spirer det nye liv frem. Det vidner om, at om ikke mange måneder, vil selv træerne stå med deres ny udsprungne blade og vejre i den lune brise, og snart vil frugttræerne lægge an til at sætte frugt.

Det samme mirakel kan vi gang på gang få lov til at opleve i vore egne liv. Og heller ikke her, er der tale om en engangsoplevelse, men en skabende og forvandlende kraft, som vi vedblivende kan få lov til at leve i. Gennem profeten Esajas giver Gud sit folk dette løfte:

Husk ikke på det, der skete tidligere, giv ikke agt på fortiden; nu skaber jeg nyt, nu spirer det frem, ved I det ikke? Ja, jeg lægger vej i ørkenen og floder i ødemarken; de vilde dyr skal ære mig, sjakaler og strudse,
for jeg giver vand i ørkenen, floder i ødemarken, så mit udvalgte folk kan drikke. Det folk, jeg skabte mig, forkynde min pris. Es. 43,18-21

Med dette løfte i mente og med opfordringen til netop at forkynde hans pris og drikke af hans livgivende vand, vil jeg opmuntre dig til, at lade forårets komme minde dig om, at Gud fortsat ønsker at gøre og skabe noget nyt – også i dit liv. Uanset hvor forfrossen og gold du end måtte synes dit liv er, for se – nu skaber jeg nyt!

Vandet, som Easajas taler om, ser vi anvendt flere gange i Bibelen. Bl.a. ser vi det igen, når Jesus under jødernes løvhyttefest, på den sidste og største dag, taler om, at vi skal komme til ham og drikke af ham. For den der gør det, vil opleve, at ”fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand.” og som der står ”Det sagde han om den ånd, som de, der troede på ham, skulle få.”

Længes vi ikke alle efter foråret – såvel i vejret og naturen – som i vore egne liv?

Med ønsket om Guds forår i dit liv.
Claus Bækgaard