DAGENS ORD: ”For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter v39 eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre.” Romerne 8:38

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Claus Bækgaard

Netpræst

Claus Bækgaard, Præst
Bykirken

Mail: claus@netkirken.dk

 

Fred midt i trængslen

16 sep. 2011

Alle kan vi opleve trængsler og svære situationer i livet. Dette gælder for såvel troende som ikke troende. Vi har misforstået noget, hvis vi tror, at det at være en kristen er ensbetydende med, at dermed er alle vore problemer i livet ovre. Det har Jesus ihvert tilfælle aldrig lovet os – tværtimod.
Vi vil komme til at opleve trængsler, prøvelser, sygdom, tider med arbejdsløshed, knas i vores relationer og i vores ægteskab etc.

Hvis vi tror livet med Gud er en evig dans på roser, så vil vi enten blive skuffede eller også vil vi få alvorlige problemer med vores Guds billede, den dag prøvelserne møder os på livet vej. For før eller siden vil vi opleve, at roserne har torne på.

Men der er trods alt en trøst midt i alt dette: En trøst, der ligger i, at vi kan få lov til at opleve en fred og glæde, midt i trængslerne. En fred, som er alt andet end logisk i den givne situation. En fred – som hjælper os til at kunne løfte vores hoved og se fremad alligevel - på trods af omstændighederne og de situationer vi befinder os i. En fred og glæde, som hverken ligger i det vi gør eller i det vi er som menneske, men derimod i Guds kærlighed til os. At han har set os, kender os, elsker os og kalder os ved navn.

Paulus skriver det sådan i Romerbrevet 8,37-39 (Her hentet fra Bibelen på Hverdagsdansk)

”Jeg er overbevist om, at intet i hele universet kan skille os fra Guds kærlighed - hverken engle eller åndsmagter, hverken det, som eksisterer nu, eller det, som vil komme i fremtiden, hverken himmelrummets eller havdybets kræfter. Nej, intet i livet - end ikke døden - kan rive os ud af den kærlighed, som Gud har vist os gennem Jesus Kristus, vores Herre.”

Må du – uanset hvad du oplever i dit liv for tiden – erfarer denne fred og glæde, som stammer fra Guds kærlighed til dig!

Gud elsker lige netop dig. Han har kun gode tanker for dig og om din fremtid. Din situation, dine omstændigheder og din sygdom, definerer ikke hvem du er. De beskriver måske nok en tilstand du er i, men IKKE hvem du er - for du er elsket!

Med ønsket om Guds fred, glæde og
kærlighed lige netop i din situation.

Claus BækgaardBibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk