DAGENS ORD: ”først og fremmest skal I holde fast ved den indbyrdes kærlighed, for kærlighed skjuler mange synder.” 1. Peter 4:8

Claus Bækgaard

Claus Bækgaard, Præst
Roskilde Baptistkirke

Mail: claus@netkirken.dk

Lad dit hjerte følge hyrdens pulsslag

16 aug. 2012

Når et lam er blevet væk fra sin fåreflok, går hyrden gerne ud og leder efter det bortkomne lam. I den forbindelse har jeg ladet mig fortælle af en fåreavler, at hyrden typisk tager lammet op på sine skuldre med for- og bagben på hver sin side af sit eget hoved. I denne stilling sker der så noget fantastisk. Som oftest er lammets puls meget højt, da det måske netop har været i en stresset situation og lidt bange for at have været væk. Men det forunderlige sker, når det ligger der trygt på hyrdens skuldre. Lammet registrerer hyrdens pulsslag fra hans nakke, og langsomt tilpasser det sin egen puls og hjerterytme efter hyrdens langsomme og rolige hjerteslag – hvilen og roen falder over lammet. Det føler sig trygt, sikkert og hjemme igen.

Illustrationen er god til også at beskrive den oplevelse, vi som mennesker kan have. For også vi kan føle os stressede, pressede – og måske som værende lidt på afveje i livet. Situationen gør os usikre og utrygge. Men vi har en god hyrde, som kommer ud og leder efter os – tager os op på sine skuldre, så vi kan mærke hans rolige pulsslag. En hjerterytme, som giver os den hvile og tryghed, vi behøver. Vi oplever, at vi er "kommet hjem", og vi føler os igen sikre og trygge.

Jesus er vores gode hyrde – og uanset hvor du befinder dig, er han ude for at lede efter dig - og han har allerede fundet dig. Du er ikke skjult for hans øjne. Han ønsker at tage dig op på sine trygge skuldre, så også du kan mærke hans langsomme hjerterytme.

Jesus selv inviterer dig med ordene:

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile. Tag mit åg på jer, og lær af mig, for jeg er sagtmodig og ydmyg af hjertet, så skal I finde hvile for jeres sjæle. For mit åg er godt, og min byrde er let.
Matt. 11,29-30

Må også du opleve, at du ligge på din hyrdes brede skuldre og finde den hvile og tryghed, som kun han kan give, med hans rolige hjerterytme. Lad dig finde af ham.

Som når du legede skjul som barn. En lille "kuk-kuk" lyd i form af en enkel bøn eller et anråb til ham, er alt du behøver for at vise, at du gerne vil lade dig finde af ham.

Med ønsket om Guds fred
Claus Bækgaard