DAGENS ORD: ”Det er Herren, der styrer en mands gang, han styrker ham og glæder sig over hans færd. v24 Når han snubler, falder han ikke omkuld, for Herren støtter ham.” Salme 37:23

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Leo Hansen

Netpræst

Leo Hansen, Er ikke længere aktiv

Mail: leo-hansen@mail1.stofanet.dk

 

Pent-house med indsigt og udsigt

16 feb. 2013

Det er manges drøm at få råd til at købe en af tidens eksklusive pent-house-lejligheder med garanti for byens bedste udsigt.

For apostelen Peter gik drømmen i opfyldelse, da Jesus tog ham og to andre disciple med op på et højt bjerg. Peter fortæller om det i sit andet brev kapitel 1 og vers 17- 18, hvor han siger:

” Han tog os med op på det hellige bjerg, hvor vi så den ære og herlighed, som Gud Fader gav ham. Vi hørte den almægtige Guds røst, der lød fra Himlen: Det er min elskede Søn. Ham er jeg fuldt tilfreds med” (Bibelen på Hverdags Dansk)

Når du læser om hele begivenheden i Mattæus evangeliet kapitel 17 vers 1- 13 opdager du, at sådan som Gud selv var tilfreds - var Peter også fuldt ud tilfreds med boligfremvisningen på bjerget. Han havde den største lyst til at blive i højden i samværet med Jesus, som gav ham en udsigt for fremtiden og en indsigt i Guds herlighed, som han aldrig havde haft – og som han næsten ikke kunne slippe.

Jeg forstår ham.

Det var nemlig en langt bedre oplevelse end den Jesus havde præsenteret disciplene for 6 dage i forvejen, hvor han havde fortalt, at han skulle lide meget ondt og slås ihjel. Det havde skurret så meget i Peters ører, at han gik i rette med Jesus.

Efter den nedtur blev turen på bjerget en tur med pil opad. Det blev et ophold i en himmelsk drømmebolig. Sammen med de andre disciple fik han et syn af en anden verden.

Foran dem bades Jesus i himmelsk herlighed og lys. Han forvandles, så hans ansigt lyser som solen og hans påklædning bliver blændende hvid.

Hvad sker der?

Jo, jeg tror disciplene så , hvad de før havde tvivlet på – at Jesus ER Guds søn. Han var altså ikke kun én af Marias og Josefs sønner fra tømmerværkstedet i Nazaret.

I et guddommeligt forvandlende lys synliggøres: Jesus er Guds søn!
Og ikke nok med det. I samme lys dukker 2 andre personer op, som havde levet flere hundrede år tidligere, hvor det mærkelige er, at Peter genkender de afdøde som Moses og Elias.

Er det ikke besynderligt? Nogle vil sikkert tænke: Mon der er genfærd eller spøgelser i huset på toppen af bjerget?

Det mærkelige er, at selv om de to ikke havde været set i flere hundrede år, genkender Peter dem, som var det hans afdøde naboer eller nærmeste familie, han selv havde boet i hus med.

For Peter er det hele så betagende, at han foreslår Jesus: ”Skal vi ikke bygge nogle hytter, så vi alle sammen kan bo sammen med dig her på bjerget”

Det er virkelig en penthouse-bolig med en indsigt og udsigt, som Peter aldrig havde stiftet bekendtskab med – og som han hellere end gerne ville beholde som sit hjem.

Spørgsmålet er: Hvordan kan det gå til at afdøde og levende uden videre taler med hinanden? Hvordan kan afdøde genkendes og oven i købet tiltales med de navne, som de havde i levende live? Hvordan kan det gå til?

Noget af svaret har flere forsøgt at give i bøger og på TV, hvor vi hører om uforklarlige nærdødsoplevelser.

Det gjorde indtryk på mig, da jeg for en tid siden hørte en blindfødt kvinde fortælle, at hun efter en bilulykke fik hjertestop - og, hvor hun i samme øjeblik ser, at hun forlader sin krop, således at hun kan følge genoplivningen
af sig selv.

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg personligt føler mig tiltrukket af den slags oplysninger ligesom jeg er meget betaget af det, som Peter fortæller os fra sin oplevelse på bjerget sammen med Jesus.

Vi har det nemlig som Peter. Vi er nysgerrige og bliver let optaget af det som Gud lader ske på den anden side af livets grænse. Bare vi ser et glimt af fremtiden her og nu, vil vi gerne have en fuld forklaring på, hvad det det hele drejer sig om.

Men den forklaring giver Jesus os imidlertid ikke. I stedet giver Jesus os en forklarelse,

En forklarelse, der kalder mere på vores undren end vores fulde forståelse af livet som Gud giver os bag død og grav i troen på Jesus Kristus.

Det var jo det der skete på bjerget. I et forvandlende lys falder Peter og de andre disciple sammen i dyb respekt og tilbedelse af Jesus

Jeg ved ikke, hvor længe de blev liggende, men jeg tror, at de nød glimtet af det hellige lys, lyttede til samtalen mellem Jesus, Moses og Elias, og lyttede godt efter da Gud selv sagde: Dette er min elskede søn, i ham har jeg fundet velbehag – hør ham.

Jeg har fuld forståelse for, at de hellere end gerne var blevet der.

I ”pent-houseboligen” på bjerget oplevede Peter og disciplene en enestående samhørighed med Jesus. I Ham bliver Gud synliggjort. Den indsigt og udsigt som det giver os, kan både Gud og vi mennesker være fuldt ud tilfredse med.

AmenBibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk