DAGENS ORD: ”Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær.” Filipperne 4:5

Peter Götz

Peter Götz, Er ikke længere aktiv

Mail: missionsforstander@missionsforbundet.dk

Livskvalitet

1 jul. 2005

Anders har lige været oppe til eksamen og fået 13
Han skal nok blive til noget. Jane er netop kommet ind på en svær videregående uddannelse, dygtig pige. Frederik har lige vundet en konkurrence indenfor sit håndværk. Han bliver noget stort en dag.

Sådan tænker vi. Det ligger dybt i os, at vi vurderer både hinanden og os selv efter præstationer og færdigheder. Fra vi er børn bliver vi rost for hver ny ting, vi kan klare og vi konkurrerer om at blive bedst og dygtigst og hurtigst og størst og mest kendt …… indtil vi er så kendte, at vi tager solbriller på for ikke at blive genkendte.
Som voksne presser vi os selv til så ekstreme ydelser og umenneskelige præstationer på vort arbejde, at vi må tage meget langt væk på ferie for at kunne slappe af.

Det er på ingen måde noget nyt – og det er da heller ikke i sig selv kun dårligt, MEN…
HVIS vi ønsker at lade evangeliet tale ind i vore liv
HVIS vi mener, at Jesus, livsmesteren, kan lære os noget. Hvis hans forståelse af. hvad der vigtigt for livet, er rigtig, så er du og jeg nødt til lige at betragte tilværelsen fra udskiftningsbænken et øjeblik.
Igennem en række begivenheder og lignelser, gør den kloge mand fra Nazaret det nemlig klart for os, at
 Det hjælper dig ikke, at du er præst eller kirketjener eller noget andet fromt, hvis du går forbi din forslåede næste uden kærlighed.
 Det er omsonst, at du er god til religiøse øvelser og en pæn livsstil, hvis dit hjerte er koldt.
 Det er uden betydning, at du har mange penge, hvis du beholder dem for dig selv.
 Det er aldeles uvigtigt, hvor mange sko du har i skabet, hvis du med lukkede øjne går forbi dem, der ingen har.
 Det er uinteressant, hvor stærkt din bil kan køre, hvis du ikke kører for andre i den.

Paulus siger det således i 1. Kor 13. (efter hverdagsdansk)
Hvis jeg ejede gaven at kunne tale hvert eneste sprog, der findes i Himlen og på jorden, men ikke havde kærlighed, da var jeg bare som en hult rungende gong-gong eller en raslende tamburin.
Hvis jeg havde profetiens gave og kendte til alt, hvad der skulle ske i fremtiden, ja, vidste alt om alle, men ikke havde kærlighed, hvad kunne det så hjælpe? Og hvis jeg havde så stor en tro, at jeg kunne flytte bjerge, ville jeg alligevel ikke være noget værd, hvis jeg ikke havde kærlighed.

Sagt ind i din og min hverdag, ville det vel lyde sådan: Du kan snakke dine børn et øre af, hviske til dem og råbe af dem. Du kan have aldrig så gode opdragelsesprincipper. Men før dit liv spejler en ægte og genuin kærlighed, flytter du ikke noget.

Du kan overfor dine venner diskutere aldrig så gode emner med aldrig så gode argumenter – du kan forkynde evangeliet, så man næsten kan høre englene trutte i deres trompeter.
Det virker ikke – uden dit inderlige kærlige engagement.

Du kan have meninger om din kirke og dens form og farve, du flytter ingenting, uden kærlighed.

Du kan løfte din røst med det ene sandhedsbudskab efter det andet. Det virker kun så langt, som kærligheden rækker.

Det her er ikke en løftet pegefinger – det er en livslov: Du skal huske at elske!!

Der er en eneste kvalitet, som taler ind i menneskers liv
som flytter bjerge og som gør andre rige: Kærlighed.

Kærligheden er tilværelsens bærende kraft og den eneste kvalitet, som livet kan måles på.

Derfor leves livets allerbedst i favnen på den Gud, som frem for noget andet er kærlighed.

Peter Götz