DAGENS ORD: ”Gud, du er min Gud, jeg søger dig, min sjæl tørster efter dig, min krop længes efter dig i det tørre, udpinte, vandløse land.” Salme 63:2

Ruth Cilwik Andersen

Ruth Cilwik Andersen, Præst
Frikirken Salem

Mail: rca@mail.dk

Det åndelige liv I havesprog

1 apr. 2017

MULD, UKRUDT OG JESU OPSTANDELSE
For mange år siden købte vi et lille rækkehus i Farum – netop på denne tid af året. Haven så trøstesløs og lidt uoverskueligt ud for nybegyndere som os, selvom det kun var på en størrelse af en frimærke.

Da jeg for første gang skulle gå i gang med at bruge de ny indkøbte haveredskaber og jeg åbnede terrassedøren, så var det med et lille suk: hvordan i al verden griber man det an? Med lidt sund fornuft og Google mon ikke man kunne komme langt?
Men der skete noget meget inspirerende: jeg hørte en stemme inden i, der spurgte: ”Må jeg være sammen med dig om det?” Jeg var slet ikke i tvivl at det var den stemme jeg har lært at kende, siden jeg var en lille pige nemlig Guds stemme! Så tydeligt, klart og livgivende.

”Vi” gik i gang og efter at have fjernet gamle blade, grene og kviste, fandt ”vi” ret hurtigt frem til den største trussel og fare for en have, man ønskede at se blomstre og i vækst: ukrudtet!
Mens jeg hiv og træk i alle slags af den art, blev jeg ’undervist’ om ukrudtet som symbolikken i mit indre liv.

• Ukrudt dræner dét, der skal vokse. Det suger al næring og saft fra de blomster og planter der skulle pynte og bære frugt. I stedet for at stå i fuld styrke, bliver de svækket og bære kun lidt frugt.

• Ukrudt dræber dét, der skal vokse. Nogle ukrudtsplanter vokser op ad træer og det ser meget dekorativ ud, men den suger saften ud af træet så det dør. De snylter sig til deres eget vækst på træets bekostning.

• Ukrudt formerer sig i en fart. Afhængig af, hvilken slags, kan ukrudt gennemføre flere ’generationer’ på en sommer, ved at spire frem, blomstre og sprede modne frø i en livlig kontinuitet!

• Ukrudt kan være giftigt. Danmark har måtte gå til kamp mod f.eks. ’kæmpe-bjørneklo’ som er uønsket fordi den fortrænger alle andre plantearter og mest fordi dens saft er giftigt. Berøringen med saften skal omgående behandles ellers opstår alvorlige hudskader.

Nu kunne der fortsættes med mange oplysninger og praktiske gode råd, men tilbage til vores åndelige liv, vores indre univers: Guds stemme, den Hellige Ånds stemme spurgte:
Må jeg hjælpe dig med at fjerne dét,
- der dræner din åndelig indsigt og kraft?
- der er ved at dræbe livskraft for noget, der skal vokse sig stort?
- der formerer sig og destruktiv optager alt for meget plads i dit indre?

Da Jesus gik på denne jord, mødte han mange mennesker, der bad ham om hjælp. Dét, Jesus kunne, var at se hvad deres hjerter var optaget af: bekymringer, egen præstation, frygt, at være behagesyge, jalousi, sygdom, religiøsitet, besættelser, ondskab… Alt dette mødte Jesus med det modsætte: trøst, ydmyghed, kærlighed, styrke, lægedom, sandhed og godhed. Hans ord virkede som ukrudtsbekæmpelse, hans tilstedeværelse blev til den tiltrængte indre befrielse fra livsdrænende rodnet.

Jesu død og opstandelse har taget magten af ukrudtet, som billedet for barrieren til at forstå og modtage Hans betydning for os mennesker. Efter Jesu død og opstandelse kunne han frigive sin Ånd. Denne Ånd skulle bo i os menneskers indre liv og sørge for kendskab til og bekæmpelse af alt, hvad der dræner, formerer sig og dræber Hans Åndsliv og Åndsblomstring.

Med ord fra brevet til Kolossenserne kapitel 1, 27 -29 ønsker jeg dig at denne måned giver dig gode oplevelser med ukrudtsbekæmpelse i både den ydre og den indre verden!

Mange Påskehilsner
Ruth Cilwik Andersen

”Gud besluttede at vise os, hvor stor en rigdom der ligger i, at budskabet om frelse
også gælder ikke-jøder. Det betyder, at Kristus nu bor i jer, og det giver jer et stærkt håb om en herlig fremtid. …Vi underviser og retleder jer alle sammen med det formål at hver af jer må nå frem til fuld modenhed i Kristus. Det er det mål, jeg arbejder og kæmper for med Guds kraft,