DAGENS ORD: ”I fred kan jeg lægge mig og sove, for kun du, Herre, lader mig bo i tryghed.” Salme 4:9

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Charley Stephansen

Netpræst

Charley Stephansen, Præst
Vestermarkskirken

Mail: clstephan@hotmail.com

 

Modløshed

16 jun. 2019

Modløshed er meget velkendt for mange mennesker i forskellige perioder af livet. Du kan endda være modløs, når du læser denne artikel.
Ved du, hvor ofte jeg har oplevet modløshed? Du vil blive overrasket over antallet! Så her er, hvad jeg har lært om at kæmpe mod modløshed:

4 årsager til modløshed

# 1 Årsag - Træthed

Når du er fysisk eller følelsesmæssigt opbrugt, er du meget modtagelig over for modløshed, der er smittet af modløshed. Dine forsvar er sænket, og tingene kan virke mere mørke, end de virkelig er. Dette sker ofte, når du er halvvejs igennem et stort projekt, og du bliver træt.

# 2 Årsag - Frustration
Når ufærdige opgaver hober sig op, er det naturligt at føle sig overvældet. Og når dagligdagsting eller det uventede afbryder dig og forhindrer dig i at udføre det, du virkelig skal gøre, kan din frustration nemt blive til modløshed.

# 3 Årsag - Fejl
Nogle gange falder dine bedste planer til jorden, projektet kollapser, aftalen aflyses, ingen møder op til arrangementet. Hvordan reagerer du? Åbner du op for selvmedlidenhed? Klandrer du andre? Som en mand sagde, "Når jeg tror, jeg kan få enderne til at mødes, så flytter nogen enderne!" Det er frustrerende!

4 Årsag - Frygt
Frygt står bag meget mere modløshed, end vi gerne vil indrømme. Frygten for kritik (hvad vil de tænke?), frygt for ansvar (hvad hvis jeg ikke kan klare det her?), og frygten for fiasko (hvad hvis det mislykkedes?) kan skabe grobund for modløsheden.

4 ting som kan kurere modløshed

Der er en fascinerende historie i Bibelen om, hvordan en mand, som hedder Nehemias, mobiliserede alle indbyggerne i Jerusalem til at genopbygge muren rundt om hele byen. Halvvejs igennem projektet blev borgerne afskrækket og ønskede at give op på grund af de fire årsager, jeg har beskrevet.
Her er, hvad Nehemias lærte om at besejre modløshed:
Nehemias 4:13-16 Og jeg sagde til de fornemme og fyrsterne og til resten af folket: »Arbejdet er stort og omfattende, og vi er spredt langt fra hinanden på muren. v14 I skal samle jer omkring os på det sted, hvorfra I hører hornets klang. Vor Gud vil kæmpe for os!« v15 Mens halvdelen stod væbnet med lanserne, arbejdede vi, fra det blev lyst, til stjernerne kom frem

1. Sørg for, at din krop får hvile
Hvis du har brug for en pause, tag en! Du bliver mere effektiv, når du vender tilbage til arbejdet. Hvis du brænder lyset i begge ender, er du ikke så lyst et hoved, som du tror! Sov 6-8 timer om natten.
2. Reorganiser dit liv
Modløshed betyder ikke nødvendigvis, at du gør det forkerte. Det kan bare være, at du gør det rigtige på den forkerte måde. Prøv en ny tilgang. Ryst posen, få feedback fra en god ven.
3. Husk at Gud vil hjælpe dig
Bare spørg ham. Han kan give dig ny energi. Der er en utrolig motiverende kraft.
4. Modstå modløsheden
Slå igen! Modløshed er et valg. Hvis du føler dig modløs, er det, fordi du har tilladt dig selv at føle den måde. Ingen tvinger dig til at føle dig dårlig. Hæng i! Gør, hvad der er rigtigt på trods af dine følelser. Ingen følelse varer evigt. Gud får os aldrig til at blive modløs. Han tillader omstændigheder, der er vanskelige, men hans mål er altid det bedste for os.
Gud er ikke ansvarlig for de ting, der forårsager modløshed. Han tilbyder derimod alt det, der helbreder modløshed. Så hold dig tæt hos ham og fortsæt fremad!Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk