DAGENS ORD: ”Når urolige tanker tog til i mit indre, så gjorde din trøst mig glad.” Salme 94:19   [ Læs kommentar ]

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Jakob Engell Vagner

Netpræst

Jakob Engell Vagner, Præst
Roskilde Baptistkirke

Mail: jv@baptistkirke.dk

[ Mere ... ]

 

Stærke relationer

16 jul. 2019

For nyligt var en af mine bekendte i Guatemala for at afholde en workshop i hvordan Nationale Menneskerettighedsinstitutioner kan afrapportere til bl.a. FN. Der var en deltager med fra Venezuela, der dog havde den udfordring, at hans land ikke har afrapporteret til FN i flere år.

Venezuela undergår en frygtelig politisk krise med store konsekvenser for befolkningen. Den gennemsnitlige Venezuelaner har tabt sig 8.7 kilo i de sidste år grundet den omfattende mangel på basale fødevarer, hvilket har givet krisen kaldenavnet ”maduro-kuren” opkaldt efter præsidenten Nicolas Maduro. Mere end 2.3 millioner venezuelanere har flygtet landet siden 2014. Det international samfund har ikke formået at holde regeringen ansvarlig og regeringen er stoppet med at rapportere og tage del i internationale fora.

Hvem holder dig ansvarlig og hvem afrapporterer du til? Vi har alle brug for at stå til regnskab en gang imellem for de ting vi gør. Vi har brug for mennesker omkring os, der holder os på rette kurs og stiller os de hårde spørgsmål om hvor vi er på vej hen i livet. Jesus fortæller os også, at vi skal holde hinanden ansvarlige:

Pas derfor på hvordan i lever! Hvis din ven forsynder sig imod dig, så konfronter ham med det. Hvis han hører på dig og beder om tilgivelse, så tilgiv ham” (Lukasevangeliet 3, 17)

Lad os udvikle en ansvarlighedskultur sammen. Lad mennesker komme tæt på, så de kan formidle Guds kærlighed til dig, også når du træder ved siden af og jokker i spinaten.


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk