DAGENS ORD: ”Derfor takker vi også Gud uophørligt. For da I modtog Guds ord, som I hørte af os, tog I ikke imod det som menneskeord, men som det, det i sandhed er, Guds ord, og det virker i jer, som tror.” 1 Thessaloniker 2:13

Jakob Engell Vagner

Jakob Engell Vagner, Præst
Roskilde Baptistkirke

Mail: jv@baptistkirke.dk

[ Mere ... ]

En anderledes ferie

1 nov. 2020

For år tilbage besluttede en af mine gode venner at holde en anderledes sommerferie. I stedet for at tænke på egne behov, betalte han en ferie for en god ven, og tog selv med for ene og alene at velsigne rejsekammeraten med en dejlig tur. De nød dejlige måltider samme og tog på skønne ture, men formålet med turen var at velsigne den anden.

Det blev en ferie med mange praktiske gøremål og oplevelser lidt udenfor interessefeltet, men hver gang min ven taler om den ferie, så siger han, at det er den bedste ferie, som han nogensinde har haft. Det viste sig at være overordentligt gavnligt at være fokuseret på en andens velbefindende. Selvom fokus ikke var på at få oplevelser og have det godt, så var det netop det, som det hele endte med for alle parter.

Jesus siger det sådan her:
”Giv, så skal der gives jer. Et godt, presset, rystet, topfyldt mål skal man give jer i favnen" (Luk. 6, 38)

Hvis vi ikke er opmærkesomme på det, så kan livetnemt blive et ego-trip, der udelukkende handler om, hvad vi kan få ud af det. Der er intet i vejen med at hvile, nyde og restituere, men ender det med, at vi bare er optaget af vores egne behov, så bliver livet fattigt. Det er en fristelse at lave for egen vindings skyld, og der er meget i vores kultur, der kalder på det, men det er ikke sundt eller sandt. Faktisk er vi skabt til at give og give os hen. Vi er skabt til forpligtigende fællesskab og givende livsstil.

Måske skal vi vende det hele på hovedet. Hvem skal du velsigne i dag? Hvem kan du give tid, oplevelser eller måske oven i købet penge? Løft kasketten og se hvem omkring dig, der har behov – det er så givende at leve med det perspektiv. Giv til din familie, dine venner og dine kolleger. Giv i din kirke.

Ingen er kaldet til at give til alle – men alle er kaldet til at give til nogen.