DAGENS ORD: ”Jeg kalder jer ikke længere tjenere, for tjeneren ved ikke, hvad hans herre gør; jeg kalder jer venner, for alt, hvad jeg har hørt af min fader, har jeg gjort kendt for jer.” Johannes 15:15

Claus Bækgaard

Claus Bækgaard, Præst
Bykirken

Mail: claus@netkirken.dk

Nu spirer det frem – ved I det ikke?

16 apr. 2021

På en forunderlig og livsbekræftende måde, minder solens varmende stråler, træernes grønne knopper og forårsblomsternes spirende vækst gennem jordskorpen, mig altid om Guds ord gennem profeten Esajas.

”Husk ikke på det, der skete tidligere, giv ikke agt på fortiden nu skaber jeg nyt, nu spirer det frem, ved I det ikke?” (Es. 43,18-19)

Det er som om jeg bedre forstår den spirende kraft der her tales om, når jeg ser alt det der ske omkring mig i naturen. For mig er det et under der sker hvert forår. Guds skaberkraft er så uendelig stor. Gud ønsker og formår virkelig at skabe nyt.

Vi har netop fejret Jesu opstandelse fra de døde i påsken, og det var den samme kraft, der også virkede den gang, som er virksom og tilgængelig for os i dag.

Efter et år med vinter i Corona-pandemiens tegn, er min længsel, mit ønske og min bøn, at vi også rent åndeligt og kirkeligt, må få lov til at opleve, at alt igen spirer frem, for Gud selv ønsker, at skabe nyt. Ved I det ikke?

Den ”fysiske lockdown” vi har været igennem, har for nogen skabt et ”åndeligt lockdown”, hvor tristhed, håbløshed og ligefrem angst og depression, har være nogle af følgerne. For andre er det det helt modsat, der har gjort sig gældende. Den fysiske lockdown har her medført en ”åndelig opvågenhed”, da det ellers sikre fundament vi har følt vi har stået på, pludselig har vaklet.

Må den ”fysiske genåbning” vi står midt i, komme dig til gode, hvad end du har oplevet det ene eller andet i det forgangne år. Må Guds fantastiske skaberkraft komme til dig, så det også bliver forår i dig.

Så ”Husk ikke på det, der skete tidligere, giv ikke agt på fortiden” med lad Gud skabe nyt i dig. Han ønsker det skal spirer frem: Ved du det ikke?

Med ønsket om Guds velsignelse og hans vækst i dit liv
Claus Bækgaard